srijeda, 4. lipnja 2014.

EMPTIES 4. i 5./14


Vrijeme je i za moje potrošene proizvode!

Prošli mjesec nisam radila empties post jer je stvarčica jednostavno bilo premalo, a kako trenutno imam oko desetak bočica i tubica na izdahu, odlučila sam "podvući crtu" i zaokružiti post na proizvode potrošene u travnju i svibnju jer mislim da bi bilo previše da uključim i idući mjesec.

Fotke su općenito loše ali nadam se da ćete mi oprostiti jer već treći dan tumaram okolo prehlađena i nisam imala snage za sitničarenje i detalje.

Pa, uz topli čaj i paketić maramica, krenimo na mini recenzije!

Evo ekipe na okupu:


I imam još dvije stvarčice koje nisam poslikala, pa sam mislila prvo njih maknuti sa dnevnog reda:

izvor fotografije blazinica
Demak up duo + blazinice - velike blazinice koje su s jedne strane glatke, s druge strane imaju reljef u obliku kvadratića, super rade posao i ne raspadaju se, kvalitetne su i bila sam zadovoljna. Da li ću kupiti ponovno ne znam, jer velike radi i Ebelin, a ove su bile dosta skuplje od njih koliko se sjećam. Čuvala sam njihov omot za ovaj post, ali nemam pojma gdje je nestao, valjda je odšetao iz ladice.

Noćna voćna maska od Zimzelene kozmetike - mene nije oduševila baš, nije mi čistila pore a ni niti sebuma na nosu kao što mi je Zimza obećala, tako da neću uzimati ponovno, ovako je bila ok kao maska za poliranje površine kože, ali meni treba nešto malo više "dubinski". Vjerujem da bi dobra bila suhokošcima. Posudicu sam već prenamijenila i odlijepila naljepnicu tako da zato nisam fotkala.



Babylove blaga kupka od glave do pete - nonstop u mojoj kupaonici, služi mi za pranje ruku, kistova i za poneki tuširanac. Sada koristim verziju sa 1/3 mlijeka za tijelo mi mogu reći da ovaj bolje pere kistove i ruke nego ova verzija sa mlijekom, ali meni je novi s mlijekom bolji za tuširanje. Sigurno ću kupiti opet.

Balea gel za tuširanjem sa soli iz Mrtvog mora i mirisom naranče mi je bio prosjek, miris Fante, vjerojatno ću uzeti opet nekad Balea gel ali ne ovaj miris ponovno jer volim mijenjati (više o njemu ovdje).

Palmolive Thermal spa Mineral massage gel za tuširanje - gel sa mirisom mora, može proći pod unisex miris, ima piling zrnca koja su jako sitna i blaga pa zapravo i ne čine puno ali sve mu opraštam zbog tog divnog mirisa. Jedan od rijetkih gelova koje sam kupila više puta i sigurno ću opet nekada.


Ebelin blazinice 140 komada su ponovno kupljene, kvalitetne su i nisu skupe, ne raspadaju se i 100% su pamuk, meni više ne treba. 

Nikel gel za umivanje s hamamelisom je proizvod s kojim se baš i nisam našla. Blag je, ali ne čini apsolutno ništa za masnije dijelove, čisti samo površinski, nikakvog efekta na pore nema, vjerujem da je to jer je namijenjen za sve tipove kože. Uz to je jako rijedak i brzo se troši, a bome nije baš ni jeftin. Ne bih ga ponovno kupila.

Elmex Sensitive pasta za zube je još jedan od klasika u mojoj kupaonici, dobra pasta za nas sa osjetljivim zubnim mesom prihvatljive cijene, nova kupljena.


 Head&shoulders ocean energy šampon protiv peruti mi je bio dobar u tu svrhu protiv peruti tako da sam potrošila ovu veliku bočicu i još jednu malu, ali vlasište mi se malo priviklo na njega nakon dugog perioda korištenja tako da plovim dalje. H&S šamponi mi prije nikako nisu odgovarali, ali ovo je prvi koji je.

Balea Oil repair regenerator za kosu mi je bio izvrstan, kosa bude lepršava i prelijepa od njega i kosa mi se nije navikla na njega kako sam posumnjala u ovom postu u kojem možete više pročitati o njemu. Kupiti ću sigurno ponovno.

Alverde Sensitiv šampon za kosu - nakon xy potrošenih bočica (koristila sam ga kroz više od godinu dana) kosa i tjeme se više ne slažu s njim tako da mu moram reći doviđenja, u načelu dobar šampon i pomogao mi je kad sam imala skroz iziritirano tjeme nakon jednog perioda perutanja, ali za kosu nije bio sreća najveća, dobar regenerator je obavezan nakon njega. Ako više ne znate koji bi šampon uzele u drogeriji jer vam svi iritiraju vlasište probajte sa ovim jer je mene spasio u toj situaciji, možda opet uzmem ako bude potrebno.


Balea Urea krema za ruke je dobila veliki hvalospjev u ovom postu, a koliko sam ju voljela vidi se i po tome što sam ju presjekla i iskoristila i zadnju kapljicu. Definitivno vrijedi više od tih 10 kuna koliko je plaćena.

Nivea Pure & sensitive dezić u spreju mislim da sam dobila od nekoga, ugodan puderast miris ali ne podnosi baš predobro vrućine ili vježbanje pa pošto istu zaštitu mogu dobiti i od dezića bez aluminijevih soli ovaj ne mislim ponoviti. Nisam ljubitelj Nivee uopće.

Eveline Slim extreme 4D intense serum sam potrošila u 3 tjedna i to sam mazala samo navečer , a ne i ujutro i navečer kako piše na ambalaži i pred kraj ga malo štedila, tako da mi se to ne sviđa, inače se brzo upija, miriši osvježavajuće i hladi, a što se tiče celulita ja sam ga kombinirala sa vježbanjem i Afrodita tajicama tako da ne znam što je točno djelovalo na njegovo smanjenje (vjerojatno kombinacija), pa sam sada uzela isto Eveline serum, ali onaj u zlatnom pakiranju od 250 ml, umjesto ovoga od 150 ml.


Garnier Pure samozagrijavajuća maska za čišćenje pora je jedan od mojih stalnih i učinkovitih preparata, sličan učinak mi daje i Mask of magnaminty od Lusha, tako da nju sad koristim a ovoga uvijek imam koju vrećicu (i da, ovo su dvije gornje polovice :D).

La Roche Posay Effaclar duo je moja najdraža kremica protiv nepravilnosti koja zbog svojih kiselina ne da porama da se napune i zatvore. Sada malo pauziram od kiselina, ali imam Effaclar duo + koji stavim tu i tamo a u svakodnevnu uporabu će na jesen.

Merz okoloočna maska je meni super, baš lijepo preko noći hidratizira okoloočno područje. Ja tu jednu vrećicu bez problema mogu koristiti tjedan dana kao noćnu kremicu, ne znam uopće kako bih stavila cijelu na to područje. Sadrži hyaluron i ekstrakt krastavaca, a meni je miris savršen. Imam još jednu vrećicu od ovoga pakiranja koje čuvam za putovanje jer mi je super tako mala. Da ne bude baš sve savršeno, prvi puta kada sam ju mazala malo sam se zanijela i došla mi je na jagodice obraza i stvorio se potkožni prišt koji je bila prava muka prekriti, tako da nikako ne treba pretjerati s količinom i isključivo na okoloočno područje.

Look by Bipa Lash unlimited maskara je jako dobra maskara za dnevni ali i večernji look za smiješno male pare. Po meni je ovo odlična kopija Max factor 2000 calorie koju isto jako volim.

I to je to!
Odlučila sam se ubaciti i malu statistiku nakon svakog empties posta kako to rade neke cure, a u tom tonu je u 4. i 5. mjesecu 2014. godine sveukupno potrošeno 18 proizvoda.

Ako tu pribrojimo i ostale potrošene proizvode ove godine, sve skupa je do 1.6. 2014. godine potrošeno 39 proizvoda.

Što ste vi potrošile u zadnje vrijeme? 
Događa li se i vama isto što i meni, da veći broj proizvoda uvijek dovršite u isto vrijeme? 
Pišite mi u komentarima! :)

Voli vas,

vaša Lily

Broj komentara: 12:

  1. Vidim da si bila vrijedna :D Merz okoloočna maska mi je odlična stvar i divno njeguje okoloočno područje, baš ju volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam, jesam... Volim preparativu i nije samo da ju kupujem nego i trošim. :) Da, maska je super, za dan može proći u jako tankom sloju, a navečer se može staviti i više i super hidratizira, do jutro ju koža upije i bude divna. :)

      Izbriši
  2. Svaka čast! Super je vidjeti kad se proizvodi potroše, a kod tebe ih baš ima puno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Da ne ispadne da samo kupujem a ne koristim, veliku većinu svoje preparative zbilja i potrošim, osim onih baš loših stvari.

      Izbriši
  3. bome si dosta toga pocistila, svaka cast :) ja sam valjda jedina koja je imala losu reakciju na bipinu maskaru, bile su mi oci crvene sljedeca 3 dana, to mi se nikad nije desilo jos sa niti jednom maskarom :( eh, a tako sam joj se bila veselila posto ju svi hvale

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :) Baš mi je žao što ti se to dogodilo sa ovom maskarom, prvi puta čujem da je nekome uzrokovala tako gadnu reakciju. Ah, ne brini, ima još puno maskara u moru. ;)

      Izbriši
  4. Baš sam neki dan gledala taj gel za umivanje s hamamelisom i dobro da sam odustala :) Bio mi je malo preskup. Kod mene je isto Babylove u stalnoj postavi, a trenutno trošim taj Palmolive. Odličan mi je, miris me oduševio. Uglavnom, jako zanimljiva hrpa potrošenih proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro da si odustala, ako imaš sličnu kožu kao i ja (masniju sada po vrućinama), stvarno ne vrijedi. Za te pare je meni npr. super Avene Cleanance gel za umivanje koji je iste cijene i iste mililitraže, ali je puno koncentriraniji tako da jako malo treba za jedno umivanje i super mi održava pore čistima, baš si razmišljam da ga uzmem, imala sam ga prošlo ljeto i super mi je odgovarao.

      Izbriši
  5. Ima trenutno taj Nikelov gel za umivanje i imam masnu ponekad poslije tuširanja suhu kožu. Moram reći da stvarno dobro ne čisti, iako piše da je i za problemtičnu kožu jedino što po tom pitanju radi je da ne isušuje, i da brzo se troši. Ali za te novce se može kupiti 4 komada onog rozog Baleinog na pumpicu (inače moj favorit kada neznam što bih isprobala). :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga kupila na onoj akciji prirodne kozmetike u DM-u pa ajde, ali definitivno ne vrijedi. Baš puno cura hvali taj rozi Balein, ja nisam isprobala ali vjerujem da je super. Uh, ja uvijek znam što bih isprobala, to mi je najmanji problem, uvijek sam znatiželjna po pitanju novih proizvoda, pogotovo otkad sam otkrila online shopping, :D

      Izbriši
  6. babylove mi je bio grozan za kosu ali dobar za tuširanje. kupnju vise nisam ponovila. palmolive sam i ja vise puta koristila i super mi je. nivein dezić mi je intezivan jedva sam čekala da ga potrošim. h&s ponekad koristim mada nisam neki veliki fan njihovih sampona. merz masku sam probala 2 puta, ostala su još dva manja pakovanja od 4 i zadovoljna sam gustoćom maske i mekoćom ali i hidratacijom okoloočnog područja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijelimo dosta isprobanih proizvoda! :D Ja sam se baš našla sa Babyloveom, za Palmolive se slažemo, a pošto sam probala neke puno "zagušljivije" deziće od Niveinog taj dio sam mu oprostila ipak.

      Izbriši