srijeda, 23. travnja 2014.

VELIKA BALEA RECENZIJA - uvod + proizvodi za lice


Imala sam malu pauzu od pisanja zbog blagdana, puna kuća i sve to, ali vraćam se sa novim postovima!
Bacila sam oko na svoje ladice sa preparativom i u kupaonicu i iz svake ladice i sa kuta kade gdje su mi tuširalice i slične stvari mi se smiješilo jedno od šarenih pakiranja sa Baleinim natpisom pa sam došla na ideju da napravim jedan brand focus sa Baleom u glavnoj ulozi. Jer tko od nas nema barem jedan njihov proizvod? Ovaj post će osim uvoda sadržavati i recenzije njihovih proizvoda za njegu lica koje ja trenutno imam kod sebe, a u iduća dva ću vam predstaviti njegu kose i tijela. Da sam sve stavila u jedan post bilo bi to way too much!
Gore je fotka cijele moje Balea hrpe i svi će biti recenzirani, stoga ako vas zanima nešto od ovih proizvoda, nastavite čitati! :)

Želim samo reći da znam da su mi fotke loše u ovome postu, ali nadam se da ćete preživjeti. Jednostavno ništa me nije slušalo pri fotkanju za ovaj post. Bit će bolje!

Što nam kažu iz DM-a o svojoj robnoj marki?


Ova marka od svog uvrštenja u asortiman 1995. godine svojim povoljnim, a kvalitetnim proizvodima osvojila je svoje stalno mjesto u kupaonicama dm-ovih kupaca. Budući da su nam individualne želje i potrebe kupaca na prvom mjestu, Balea nudi proizvode za pranje i njegu za sve tipove kože i kose i svaku dob, i to od glave do pete.

A zašto ja volim Baleu?


Kad ste student pa neku veću kupnju morate uvijek malo više razmisliti, ja volim otići u DM i uzeti nešto od Balee onako, za svoju dušu. I nerijetko mi se ti proizvodi pokažu jako dobrima i ponovim njihovu kupnju.

Opet, bude mi strašno žao kada u nešto uložim više novca a ispada da je mućak proizvod, da se nikako ne slaže sa mojom kožom ili kosom ili da jednostavno ne valja ništa, a ja sam ga platila kao Svetog Petra kajganu. Sa Baleom se isto dogodi da ima loših proizvoda, ali ja uvijek obavim malo istraživanje po netu i gledam listu sastojaka, a ako se ipak dogodi fail proizvod, barem nemam osjećaj da mi je previše novca propalo.
Imaju proizvoda stvarno za sve namjene, sviđa mi se jako što imaju i Med liniju za osjetljivu kožu. Njihove limited edition kolekcije su mi super i uvijek nešto ugrabim iz njih, uvijek imaju novih proizvoda za isprobati što meni jako paše. Mogu slobodno reći da je Balea za mene žestok konkurent ostatku drogerijskog asortimana i ja sam zadovoljni kupac.

Simpatična pakiranja, kvaliteta, raznovrsnost ponude, niska cijena - Balea stvarno zna privući pažnju!



NJEGA LICA


Ovo su Balea proizvodi za njegu lica koje ja koristim, a slijede pojedinačne recencije: 



Balea Aqua serum





Ovaj proizvod već ima kultni status i klasik je kod mnogih, a ja ga koristim više od dvije godine (naravno ne ovu jednu te istu bočicu).

Super je za osvježiti kožu kada je beživotna i kada je očito da joj nedostaje vlage. U njenom opisu na bočici stoji da je za "žednu" kožu i ja se s tim potpuno slažem. Po meni će najbolje raditi na normalnoj i mješovitoj, pa onda na masnoj koži jer sve su to faze koje ja svake godine prolazim sa svojom kožom ovisno o godišnjem dobu. Koristim ga u kombinaciji sa kremom za lice ili samog kada sam normalna/mješovita, a kada naginjem masnoj ide sam, bez kreme. Za suhu kožu ipak mislim da će biti preslab.

Neće izazivati čepljenje pora niti ostavljati lice masnim i ljepljivim, brzo se upije u kožu i zato je super za problematičnu kožu koja zna burno odreagirati na teže hidratantne formule.
Cijena prava sitnica, 25 kn.

Sastav proanaliziran na cosdna stranici otkriva kako se radi o proizvodu koji ne sadrži zilijun nepotrebnih sastojaka, nego je jednostavan proizvod za hidrataciju i amen.


Kad ga potrošim kupit ću ga ponovno i ponovno i onda opet ponovno i dajem mu čistu peticu!


Balea matirajuća krema



Solidna krema za nekih 18-ak kuna. Kupljena prošlog ljeta jer sam Biodermin Pore refiner dosta brzo trošila a željela sam da mi on potraje do kraja ljeta, tako da sam tražila nešto matirajuće za svakodnevnu uporabu pa sam uzela ovu kremicu pa kud puklo da puklo :D. 

Od kada sam ju kupila koristila sam ju skoro svakog dana i nisam ju potrošila, jako se sporo troši jer nije vodenasta. Matira osrednje ali mi je ten držala pod kontrolom (nisam koristila ništa od svojih kiselina prošlo ljeto - mislim u prvom redu na Effaclar duo), nije bilo nikakvih većih ispada dok sam ju koristila. Ipak, suši dijelovi lica su mi zahtjevali dodatnu njegu pa bi oko nosa i na sam nos mazala još i onu malu Hipp limenkicu koju sam vam već pokazala. 

Miris je fini voćni, meni osobno lijep. U hladnijem periodu godine sam ju znala povremeno staviti kada bi mi koža imala masniji period i smirila bi mi to stvaranje sebuma i brzo bi se vratila u normalu.

SASTAV:

AQUA, DICAPRYLYL CARBONATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, KAOLIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, ALCOHOL, MONTMORILLONITE, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONE, HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF WATER, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, PARFUM, SODIUM POLYACRYLATE, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, NIACINAMIDE, ZINC PCA, LACTIC ACID, TITANIUM DIOXIDE, LIMONENE, LINALOOL, BENZYL ALCOHOL, SODIUM HYDROXIDE

Vidimo tipične sastojke koji se stavljaju u takav tip krema: glina, cink pa i silikon za zaglađivanje, a pozitivno me iznenadio hamamelis. Ne sviđa mi se propylene glycol tako visoko u sastavu niti prisutnost alkohola.
U principu jedna dobra matirajuća krema koja radi svoj posao a platiti ćete ju smiješno malo(znala sam kupiti matirajuće kreme koje uopće nisu matirale, npr. LRP Effaclar Mat uopće nije funkcionirao na meni, samo sam se još više mastila ili Garnier Moistura Match zelena također jad i bijeda) , ali nisam preoduševljena tako da i dalje tražim nešto što bi ispunilo baš sve moje zahtjeve i prohtjeve po tom pitanju.

Balea Urea balzam za usne



Urea liniju volim zbog kreme za ruke (ali doći ćemo do toga u drugom postu), a ovo sam kupila iz očaja jer mojim usnama rijetko što pomaže po hladnijem vremenu, a ja obožavam mat ruževe i ruževe općenito, možete misliti kako onda pokušavam napraviti sve da ih oporavim haha. 
Zaključak? 
Bolji od većine drugih drogerijskih balzama koje sam isprobala, održava mi usne u zadovoljavajućem stanju i najdraži mi je za staviti ispod ruža jer sam se sada okrenula prirodnijim mazalicama za usne a one mi ne idu najbolje sa ruževima.

Sastav obećava, sintetički pčeliji vosak, ricinusovo ulje, pantenol, urea i  alantoin su tu da pruše hidrataciju vašim usnama, smeta me opet dežurni krivac - propylene glycol.


Ako nemate jako suhe usne i u principu vam odgovaraju drogerijski balzami mislim da potencijalno gledate u svoju HG mazalicu za usne, ali ako ste najgora kombinacija kao što sam ja - imate suhe usne kojima rijetko što pomaže a obožavate nositi mat ruževe nastaviti ćete tražiti svoju HG mazalicu a ovu ćete uvijek imati tu negdje. 
Cijena? 10 kuna.

Balea MED Ultra sensitive pjena za čišćenje lica i tijela



Ovo je umivalica koju sa sobom nosim ako ću negdje prespavati ili i na duže - bila sam nedavno na tjedan dana kod dečka i nisam nosila posebno umivalicu a posebno nešto za skidanje šminke. 

Zbilja je nježna i ne isušuje niti najmanje, pogodna za jako osjetljivu kožu - dobila sam reakciju na koži tijela nakon što sam se namazala kremom koju su mi pokvarenu prodali u DM-u (još sam jako, JAKO ljuta zbog toga i pisati ću o tome u narednim postovima) i dok mi se nisu te crvene flekice povukle sa tijela i tuširala sam se ovim jer sam željela da taj osip što brže prođe, da ga ništa dodatno ne pogorša.

Sastav je napravljen sa ciljem što manje mogućnosti iritacije:


Čitala sam negativne komentare o mirisu, meni ima miris plastike, ali ne jako ni intenzivno, nego slabo i za mene totalno podnošljivo. Osjeti se samo dok je na licu, kada ga isperete ne osjetite nikakav miris.

Što se tiče šminke dobro mi skine sve, i maskaru ali imajte na umu da ne koristim vodootpornu šminku pa ne znam kako bi se ponašao u toj situaciji. Malo me pecka ako dospije u oči tako da ju primarno ne koristim u tu svrhu. 

Mislim da će biti dobra za sve tipove kože, naročito za osjetljivu i suhu kožu, a mi mješoviti i masni uz nju trebamo biti redoviti sa svojim maskama i pilinzima koji djeluju na izvlačenje sebuma iz pora jer ovo ipak ne djeluje tako "dubinski". Cijena je manja od 25 kuna a dobijete 175 ml proizvoda. 
Univerzalna stvarčica koju jako volim.

Imam u planu isprobati još i 3 u 1 masku, peeling i umivalicu jer sam čula puno pohvala na njen račun i Urea SOS masku čiju sam recenziju čitala na Lucijinom blogu,  
                                              
                                                                              IZVOR                                                                                    IZVOR

I to je sve od njege lica, idući post koji vas očekuje je onaj o proizvodima za njegu kose ili tijela, neka bude iznenađenje! 

Volite li i vi Baleu ili se držite one da cijena diktira kvalitetu? Koristite li što od ovih proizvoda koje sam recenzirala ili imate neki za preporučiti?
Pišite mi, pišite u komentarima!


Do idućeg posta imate mahanje od ovih prijateljski raspoloženih medvijeda i mene,


vaša Lily


Broj komentara: 18:

  1. Volim Balea proizvode i slažem se s tobom da mi je bolje kupiti neki Balea proizvod pa se razočarati, nego neki puno skuplji :) Od navedenih proizvoda probala sam jedino Aqua serum i on je neizostavni dio moje njege lica za vrijeme ljetnih mjeseci. O ovoj pjeni sam pročitala toliko lijepih komentara, ali nikako da dođe na red za probu. Zadnje čime me je Balea oduševila je baza za make up (Balea ju je nazvala matirajućom kremom) koja mi je u rangu Garnier Perfect Blura, samo puno jeftinija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aqua serum je stvarno super stvar za siću. Meni je pjenica baš dobra, probaj. Takva sam i ja sa ovom 3u1 maskom-pilingom-umivalicom - čula sam mali milijun pohvala za nju ali našla sam si super proizvode u sve tri namjene pa nekako ne stiže na red.
      Čitala sam o Baleinom bluru ali cure pišu da ne djeluje na mašćenje lica baš nešto, ali da je za ostalo dobra. Moram priznati da baze ne koristim jer nisam još naišla na recenzije neke koje bi mi se po opisu svidjele (osim Givenchy Mister mat, ali to mi je trenutno cijenom previše), ali bih voljela imati neku za prilike kada make up treba potrajati duugo.
      Hvala ti na komentaru! :*

      Izbriši
  2. jako volim baleu i pristupačna je a nikad me nije razočarala. Probala sam UREA SOS masku i dobra mi je,čak je i mama trošila uz mene i obje smo zadovoljne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, mene je ta maska baš zaintrigirala zbog Lucijine recenzije, mislim da ću joj svakako dati šansu!
      Hvala ti na komentaru :*

      Izbriši
  3. Aqua serum meni nije sjeo, ali vidim tako onu crnu tubu sa regeneratorom, to mi se svidilo, a pogotovo jer su dostupna mala pakovanja koja su super za putovanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Doći je i taj regenerator na red u sljedećem postu, i meni je dobar. :) Meni su ta mala pakiranja dobra za probu, ali rijetko ih kupujem, jedino ako me nešto baš zanima. Za putovanja već imam spremne te mini posudice i tubice pa samo prelijem u njih ono što trenutno koristim.
      Ali mali dezići su mi super, oni u spreju jer uz sve što svakodnevno moram tegliti na faks ili na posao, nema šanse da nosim još i full size dezić pa dobro dođu.

      Izbriši
  4. Prošli tjedan sam kupila Balea Beauty Effect T-Zone krema za lice- još nije došla nared za isprobavanja. Za nju DM kaže: Hidratantna krema s hijaluronskom i salicilnom kiselinom služi za sužavanje pora i matiranje zone čela, nosa i brade. Po potrebi se može nanositi i preko uobičajene dnevne kreme, a idealna je i kao podloga za šminku.
    Inače imam i Aqua serum, tonik za lice sensitive, Cell energy serum i noćnu kremu ( serum mi je bolji), maramice za skidanje šminke,ulje za tuširanje ( bolje nego Niveino), balzame za usne Mandel i Intensive sa Sheabutter i arganom, Kolagen filler sa hijaluronskom kiselinom (kupljen prošli tjedan, pa još nije došao na red za isprobavanje), kremu za ruke sa shea maslacom i uljem argana na pumpicu 8 OK krema za trackanje nakon svakog pranja ruku jer na poslu imamo sapun koji jako suši ruka pa ni papir ne mogu primiti), ..........

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako mi zanimljivo zvuči ova krema koju spominješ, nisam ju ranije uočila. Bacit ću oko na recenzije! :)
      Super si se opskrbila Baleom, stvarno potvrđuješ ono da se može njegovati doslovno od glave do pete s njihovim proizvodima. :)
      Hvala ti na komentaru!

      Izbriši
  5. ne mislim da cijena diktira kvalitetu, ovaj Urea balzam za usne mi je bio dosta dobar :)
    volim i njihovu uljnu mazalicu s bademovim uljem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam imala badem prošle zime, ove sa kupila pistaciju samo zbog promjene mirisa. Miris je meni dosta sličan a učinak je isti.
      Da, nađe se baš dobrih stvari kod njih.

      Izbriši
  6. Volim Aqua Serum, a preko zime losion za tijelo s uljem badema mi je nezamjenjiv, jedino me on hidratizira dovoljno :) Što se balzama tiče, u istoj sam situaciji kao i ti, i dosad su mi se najbolji pokazali Himalaya Cocoa Butter i domaći balzam koji pravim od maslinovog ulja, pčelinjeg voska i malo meda :) Himalayini balzami su od nedavno sniženi u Dm-u na 13 kn čini mi se pa isprobaj, dosad najbolje što sam našla :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti za preporuku Himalaya balzama, svakako ću ga čekirati iako sam se online opskrbila balzamima, ali imam ga na umu, pa kad zafali uzmem. :D Da, Aqua ljeti a losion zimi, to je i moja kombinacija, jer mi se ljeti rijetko što upija u kožu a Aqua serum to čini najbolje od svega što koristim. :)
      Hvala ti na komentaru! :)

      Izbriši
  7. ne znam po koji put čitam o balea aqua serumu i ne znam zašto ga ja još uvijek nemam XD mora se to promijeniti asap
    probala sam baleinu 3u1 umivalicu i bila mi je skroz ok, nisam ju često koristila al najčešće sam ju koristila kao piling ili masku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš moraš, rijetko kome ne odgovara tako da su šanse da ti se svidi jako dobre! :)
      Baleinu umivalicu sam i ja kupila nedavno i trenutno čeka reda, ali brzo će doći u upotrebu.

      Izbriši
  8. Meni recimo aqua serum nije odgovarao :( Nije mi nista poboljsao, odnosno nije imao nikakav ucinak, kao da se ponekad nije htio upiti a opet sam preko njega morala stavljati dosta kreme. Inace imam problematicnu i mjesovitu kozu, sada je zatisje i ok je, no recimo imam dijelova na licu koji se ljuste bez obzira na masnu t-zonu.
    Svi hvale ovaj serum i dodje mi da ga opet kupim, ali doista me nista u njemu nije privuklo dok sam ga koristila, isprazan je bio bez ijednog ucink
    Koja vam se Baleina krema za lice najvise svidjela?
    Ja vec duze koristim Avene ali mi nije dovoljan sada kada ide hladnije vrijeme, dapace, treba mi teza hranjivija krema koja nece prouzrociti probleme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao što Aqua serum nije odgovarao, znam za par cura koje nisu zadovoljne ali većini odgovara.
      Nisam nažalost probala niti jednu drugu Baleinu kremu za lice osim ove koju sam spomenula, ali možete baciti oko na Hipp dječiju kremu za lice jer mi je ovo omiljena hidratantna krema u zadnje vrijeme! Link na članak u kojem sam više pisala o njoj:
      http://beautyonthecouch.blogspot.com/2014/04/hipp-baby-blaga-krema-za-lice.html

      Izbriši
  9. Ja imam masnu kozu,pa ne znam da li bih mogla isprobati balea aqua serum....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako isprobaj Anđela, vjerujem da se nećeš pokajati, jeftin a kvalitetan proizvod! ;)

      Izbriši