utorak, 6. siječnja 2015.

VELIKI EMPTIES POST 8.-12. MJESEC 2014.

Pozdrav drage dame,

prvo i osnovno, želim vam svima sretnu i uspješnu 2015. godinu! 2014. je bila kakva je bila, meni osobno jedna od težih godina u životu, ali nećemo gubiti nadu i vjerujem da mi ova godina nosi puno više toga dobroga i lijepoga. Ipak, ove godine sam započela blogati i konačno se nešto pokrenulo sa mrtve točke na kojoj sam jedno vrijeme bila, izborila sam nove prilike u živvotu pa je i to je pozitivno. :)

Ima i previše vremena da nisam pisala i iako uvijek pratim svijet beauty blogova, moj tempo zadnja 3 mjeseca nije mi jednostavno dopuštao pisanje, a i ostala sam bez fotića tako da su fotke za današnji post slikane lošom kamerom na mom prastarom mobitelu, ali što ćete. Iznenadila sam se brojem pregleda u ovom razdoblju kada nisam pisala, tako da hvala puno svim curama koje čitaju sve ovo što ja švrljam, stvarno mi puno znači. Ne znam u kojem će smjeru ići moje pisanje i koliko će ga biti dok ne nabavim neki bolji fotić ili barem mobitel sa boljom kamerom, ali vidjet ćemo. Sve je moguće! ;)

Iako nisam pisala, vrijedno sam skupljala prazne ambalaže tako da vam danas pišem o proizvodima koje sam potrošila kroz zadnjih čak 5 mjeseci. Baš sam željela napisati post i zaokružiti emptiese od prošle godine. Slutite vjerojatno da će ovo biti dug post pa da se bacimo na kratke recenzije svega potrošenoga u tim dugih pet mjeseci!

Moja hrpa potrošenih tuširalica:

 ...ali ne brinite, ima ih još kasnije! Ovdje ima i promašaja i ugodnih iznenađenja pa hajmo redom:

LPM gel za tuširanje crveni mak i cvijet pamuka sam kupila jer su kolegice blogerice napomenule da miriši kao Kenzo Flower parfem i meni je bio jako dobar, nije me isušivao, miris je baš fin i moguće je da opet nekada završi u mojoj košarici ako ga ugledam na akciji.

Najveće iznenađenje ove ture tuširalica je Balein kremasto-uljni gel za tuširanje sa mirisom breskve koji je meni identičnog mirisa kao i LPM sa mirisom bijele breskve i nektarine. Gušće je konzistencije i treba malo više truda za umasirati ga i razmazati po tijelu, ali meni je savršen jer mi nije nužan losion niti maslac za tijelo čak ni po ovom hladnom vremenu poslije njega. Čini mi se najhranjiviji od svih tuširalica koje ću predstaviti u ovom postu.

Palmolive Caipi Passion gel me je ostavio ravnodušnom, više je tekući a ne kremasti kakve ih ja volim, ali miris mu je bio ugodan pa hajde.

My Body Golden Summer gel za tuširanje mi je bio razočarenje, umjetno napravljen miris breskve i dosta lošeg sastava. Pisala sam u New in-u da su me privukle šljokice u njemu ali stvarno nije ništa posebno i brzo sam ga potrošila.

Balea Med 2u1 gel za tuširanje + šampon sa 5% uree mi se isto svidio i već sam kupila novi. Kako moje vlasište ima svoje "epizode" sa perutanjem uzela sam šampon sa iHerba koji mi super odrađuje posao ali kako mi se čini da je dosta jak htjela sam nešto za između pa da rotiram dva i ovo je dobro uskočilo, vlasište mi se ne buni a i volim se i tuširati s njim.



Garnier Neo - invisible Dry cream Shower fresh mi je bio super za ponijeti kada ću kod nekoga prespavati ili kada idem negdje na par dana jer je stvarno malen. Da budem iskrena meni su svi dezići "tu negdje", ovaj mi je imao lijep miris i pristojno je držao, tako da je moguće da ću ponoviti kupnju ako u međuvremenu ne nađem nešto bolje.

Asebon šampon protiv peruti za masno vlasište je meni bio broj jedan protiv peruti nekih dvije godine ali sada mi više ne djeluje kao prije pa sam mu uspješno našla alternativu. Ako ne naručujete online, obični drogerijski šamponi protiv peruti vam ne djeluju a ne želite dati stotinjak kuna na šampon isprobajte jer je meni stvarno pomagao i umirivao vlasište, samo što se ono valjda sada naviklo i mogu pjevati borbene, ali on više ne djeluje kao nekada.

U Yves Rocher hranjivi šampon i regenerator sa zobi sam polagala velike nade jer je dosta hvaljen ali meni nije odgovarala ova linija - nakon nekog vremena isprva divan miris postane naporan jer je proizvod preparfumiran po meni, šampon mi nije dobro prao vlasište a regenerator mi je bio slabašnog učinka, pogotovo s obzirom na odnos cijena/količina. No moje vlasište je dosta izbirljivo i ne volim previše parfema općenito u kozmetici tako da razumijem da nekome drugome može biti odlična ova linija.

Sebamed Balsam Deo je kao bio zdrava alternativa dezićima sa aluminijevim solima ali sam naknadano vidjela da ima visoku koncetraciju jednog drugog ne baš poželjnog sastojka, dobar je za po zimi kada se u biti i ne znojite, ali za neko vježbanje ili toplo vrijeme zaboravite. Također je i dosta mokar i mljackav pa ja od samog tog vlažnog osjećaja pod pazuhom postanem nervozna. :D Ne kupujem opet.


Isprobala sam i Baleino mlijeko za tijelo koje se koristi pod tušem - meni je ovo bilo ugodno za koristiti, ne hrani dobro kao klasični losioni ili maslaci za tijelo ali meni je bilo dovoljno po toplijem vremenu. Razlog tome što ga neću više kupovati je ako bi ga koristila uzastopno par dana začepilo bi mi tuš tako da nažalost ništa od te ljubavi.

Body&Soul maslac za tijelo nar i brusnica mi je bio prosjek, svakako ima boljih mazalica na tržištu na koje ću se ubuduće više skoncentrirati a ovaj neću ponovno uzeti. Mislim, ne mogu mu naći konkretnu manu ali nije me oduševio.

Lavera Basis sensitive pasta za zube mi je bila izvrsna, super sastojci a niska cijena i definitivno ju kupujem ponovno, u meni najbližem Mulleru je nema. Ja sam lijena poteći poludnevni put samo zbog paste za zube a kada idem u tom smjeru uvijek je zaboravim uzeti je nema tako da ću se opskrbiti kada budem imala priliku. Moje zubno meso je dosta osjetljivo a meni ovo baš paše i nije mi bljutava, "blatna" i da s njom nemam osjećaj osvježenja kao sa nekih drugih prirodnim pastama za zube koje sam probala. Kažu da se na to navikneš, ali eto ja se nisam navikla. :D

Elmex Sensitive pasta je moja standardna pasta koju koristim već par godina, ali u zadnje vrijeme sam počela eksperimentirati malo i neka sam, inače ne bih pronašla neke kao što je gore spomenuta Lavera. Ovu ću vjerojatno nekada opet kupiti u nedostatku inspiracije.


Avene Cleanance K tester sam dobila od ljubazne tete u ljekarni pri kupnji LRP Effaclara +, i baš mi je drago što sam je tražila jer bih ja to u protivnom sigurno skoro nakon toga kupila full size jer sam pročitala puno dobrih recenzija. Ali ovo na mojoj koži ne radi apsolutno ništa! Tester je poveći i koristila sam ga tri tjedna, ali bilo kakav rezultat je izostao, moja koža nije uopće reagirala na njega tako da od kupnje full size proizvoda ništa. Usput, sastav nije najsjajniji i nema baš najugodniji miris.

Sa Lush Mask of magnaminty mi je rezultat o kojemu svi pričaju također izostao, tako da će i ponovna kupnja također - izostati. Koristila sam ju dok je bilo toplije za čišćenje pora ali nije se baš iskazala.

Balea maska za kosu smokva i biser je bila solidna, za tu cijenu se stvarno ne mogu žaliti, kosa bi bila sjajna nakon nje, ugodno miriši, ali ja kao ja, nikad zadovoljna, pa njuškam dalje u potrazi za savršenom maskom. Trenutno imam na umu La croa masku koju je recenzirala Mell ovdje.

Christina Aguilera Royal Desire parfemu je konačno došao kraj i moram reći da mi ne fali ni najmanje - slatkasti parfem koji bi puno više odgovarao dvanaestogodišnjoj djevojčici koja voli slatkiše nego meni koja sam (ipak) odrasla. Ali naumila sam da ga potrošim jer mi već predugo stoji a i jedan je od prvih poklona od mog dečka pa mi je s jedne strane drag. Njega je na tu kupnju nagovorila teta u DM-u ili Kozmu, ne sjećam se više. E pa teta, promašili ste ozbiljno!

Za Avon Advance Techniques serum sa zelenim čepom sam isto bila sretna što sam ga konačno dovršila jer kada je ulje za kosu dobro zbilja primijetim da su mi vrhovi u boljem stanju, sa ovim silikonom to nije slučaj i ubuduće ga sigurno neću kupovati.

Balea Aqua serum je moj stari životni suputnik i definitivno će se ponovno naći u mojoj košarici. Brzo se upije, super mi dođe kao podloga ispod make upa ili kao osnovna hidratacija u toplijim danima. Po zimi ga ipak rjeđe koristim pa nisam odmah otrčala i kupila novi, i priznajem da mi je malo neobično bez njega.

Hipp Baby blaga krema za lice ima i svoju recenziju ovdje pa vas neću previše zamarati, koristila sam ju samu za dnevnu ili noćnu njegu ili sam ju znala "pojačati" sa par kapi Nikelovog ulja noćurka ako bi mi koža bila malo dehidrirana. Nova je već u upotrebi i ova krema mi je jedno od otkrića godine.


Babylove njegujući balzam za pranje sam pokazala u usporednoj recenziji sa njemu sličnom kupkom ovdje, a mislim da su ju sada sa ovim mijenjanjem ambalaže izbacili iz prodaje i da je ostala samo kupka od glave do pete. Šteta, jer je meni ova osobno bila draža, ali ona druga mi bolje pere kistove, pa hajde, preživjet ću.

Avon Supershock maskara mi je bila odlična na početku korištenja, ali se dosta brzo posušila i onda mi je lijepila trepavice i ostavljala grudice što ja nikako ne volim. Prije mi je bila najdraža maskara, pa sam uzela pauzu i isprobala dobar broj drugih i sada mislim da je svrgnuta sa trona baš zbog toga što postane praktički neupotrebljiva prije nego bi ja to željela a to je onih 6 mjeseci roka trajanja.

Kozmo balzam za usne je isto jedan stari favorit sa jednom manom - sadrži parafin, iako ne baš odmah među prvih 3 sastojka kao ostali balzami za usne (bok, Baby lipsevi i labela!). Iako mu nisam nalazila vjerodostojnu zamjenu prije i stvarno mi je jedini držao usne pod kontrolom tokom zime, našla sam ne baš najsretniju alternativu zbog naručivanja s neta, ali svakako malo sastavom kvalitetniju.

Merz Special Augen Maske je stvarno moćna i hidratantna mala maskica za okoloočno područje i sigurno ju ponovno kupujem. Jedno pakiranje koristim više puta, jako je isplativa i baš ju moram uzeti ponovno kada budem u Mulleru. Ovo mi je zadnji paketić od četiri što se dobije u jednom pakiranju tako da ju neću brojati kao samostalan proizvod u konačnom prebrojavanju jer su ostala tri paketića bila ubrojana u prijašnjim emptiesima.

Pokraj nje je korektor olovka za koju ja iskreno ne znam ni kako se zove jer sam ju dobila od prijateljice koja je preko studentskog radila na pakiranju kozmetike. Rekla mi je kako više nije u prodaji, tako da iako mi je bila odlična za podočnjake, super je prekrivala i nije se uvlačila u borice uopće, nema mi pomoći nego moram tražiti nešto drugo, a jednako dobro. Toliko sam ju iskoristila da ovaj maleni ostatak više nisam mogla izvući iz čepa a ostatak korektora je ispao iz olovke.

Economic parfem bi trebao biti kopija Naomi Campbell Cat deluxe at night, ali po meni nije ni blizu jer sam imala priliku ranije jako dobro istestirati taj parfem. Meni svi Economic parfemi imaju tu neku istu podnotu, usudila bih se reći i kiseliš podnotu u pozadini, a imala sam ih prilike pomirisati kod par prijateljica. Možda sam ja samo na krive naletjela, ali neću kupovati Economic parfeme ponovno. Ovo je bilo ok za našpricati preko dana , ali ništa više od toga.

Aveo zeleni aceton je meni dosta isušivao nokte i kožicu okolo noktiju ako bih ga koristila učestalo, a ako ne onda ne bih pretjerano primijetila taj efekt. Jeftin je, ali ja nokte ne lakiram jako često i nije mi prioritet samo njega koristiti.

Od Miyu Aqua Rea tonika sam isto jako puno očekivala ali me nije oduševio - na mom licu je to bilo ljepljivo i davalo efekt masne tave ako bih našpricala malo više od minimalne količine i nije mi pasao ni po toplijem ni po hladnijem vremenu. Na kraju sam ga potrošila tako što bi ga špricala po tijelu poslije tuširanja, ali opet bih bila ljepljiva tako da mene ovaj proizvod neće ponovno vidjeti. Šteta, ali možda je do mog tipa kože koji ne zahtijeva "teže proizvode", iako mi je Miyu rekla kako će mi odgovarati i za fiksiranje mineralnog makeupa u koju ga svrhu, nakon što sam ga isprobala, nikako ne bih koristila.

I, nemojte sada odustati, jer slijedi zadnja hrpica, na drugačijoj podlozi jer ipak živim praktički na dvije lokacije pa se i ovdje svašta nađe:


Bocassy lagana dnevna krema u obliku testera za normalnu i mješovitu kožu mi je došla od DM-a i moram reći da mi je izuzetno odgovarala, koristila sam ovaj tester od 5 ml dobrih 2 tjedna ujutro a dosta često i navečer i moja koža ju je obožavala iako sam se ja bojala komedogenosti maslinovog ulja. Imala sam ozbiljnu namjeru kupiti full size, ali taman su mi financije bile malo u banani (#studentskiživot) pa od nje ništa nego sam ponovno kupila Hippovu kremicu. Kakogod bilo, voljela bih je imati u full size izdanju jer mi je bila lijepo hidratantna i lijepo mi je hranila suhe dijelove lica koje imam preko zime a da ove masnije nije dodatno zamastila, nije mi čepila pore i radila nepravilnosti, divne je teksture i mirisa.

Alverde Small size star maskaru sam prije ponovila 2 puta, ali je neću više kupovati zbog izrazito jakog i napornog mirisa, tipičnog za Alverde koji mi je počeo jako ići na živce i smetati mi. Kada kroz dobar broj sati kroz dan osjetim miris svoje maskare sa trepavica onda možete misliti. Inače mi je stvarno dobra za dan, lijepo razdvaja trepavice i malo ih produži, ali preko ovoga nedostatka više ne mogu prijeći.

Inače nisam ljubitelj vanilije, karamele i kolačastih mirisa u kozmetici ali ove zime mi se nešto preokrenulo pa sam uzela Afrodita vanilija tekući sapun za ruke i uživala u tom mirisu kroz cijelo korištenje. Dečko je isto bio oduševljen kao i svi gosti koji bi se poslužili kupaonicom, tako da ovaj proizvod ima od mene pohvale. Ne bih rekla da ću ga opet kupiti jer planiram uzeti Babylove kupku ponovno (u to vrijeme kada sam ovo kupila nje nije bilo na policama), ali možda iduće zime kada se opet poželim jestivih mirisa, tko zna.

Loreal Elseve Total Repair 5 maska za kosu mi je "upala" u košaricu na Bipinom Happy vikendu i stvarno instant napravi kosu nevjerojatno sjajnom, mekom i glatkom. Nakon što sam proživjela fijasko sa jednim prirodnim sapunom za pranje kose koji mi je od kose napravio doslovno slamu u 2 tjedna, s ovim je kosa ponovno bila predivna nakon 2 nanošenja. Svjesna sam ja da to radi hrpa silikona u njoj i da ona zapravo ne hrani kosu dubinski, ali moram priznati da smo se baš lijepo družile i možda ju opet kupim.

I zadnji proizvod je Bi good gel za tuširanje od marelice kojeg sam uzela jer mi je krema za ruke iz iste linije mirisala predivno. Ovo nije bilo ni upola finog mirisa, više je imao onaj tip mirisa kakav imaju Alverde tuširalice - sve su to varijacije na temu ali imaju onaj ne previše ugodan miris u bazi. Usto me i isušivao me malo i pretvorio se u razočarenje.

Čestitam ako ste stvarno sve pročitali, a sada idemo na konačno prebrojavanje:

U ovoj turi sam potrošila 31 proizvod i 2 testera, i kada ih pribrojimo prije potrošenim proizvodima u 2014. godini ispada da sam sve skupa tokom 2014. godine potrošila 93 full size proizvoda i 2 testera.
Mislila sam da ću prijeći brojku od 100 kada sam pisala zadnji empties, ali imam dosta proizvoda koji su mi sad pri samom kraju i mogla sam ih "ubrzati". Nisam htjela forsirati jer ipak kozmetika je tu da bi u njoj uživale i udovoljavale svojoj koži, pa evo, to je konačna brojka.

Kada napravim New in post za 11. i 12. mjesec napraviti ću update usporedbe broja kupljenih i potrošenih proizvoda u cijeloj godini, baš me zanima kakav će biti odnos, ja se nadam da neće biti previše razlike. :)

Hvala vam puno na čitanju i javite mi u komentarima jeste li i vi probale neki od ovih proizvoda i da li možda imate drugačije mišljenje o njima nego ja?
Kakva je vama bila protekla godina i čemu se nadate u 2015.?

Broj komentara: 7:

  1. Bravo, jako puno toga si slistila :D Mislim da ću i ja kupiti onaj Balein kremasti gel od breskve, izgleda primamljivo. Šteta da ti nije odgovarao YR, znaš koliko sam ga ja hvalila, to je definitivni dokaz kako sve ovisi od vlasišta do vlasišta, od kože do kože i sl..:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj ako ti neće smetati ta gušća tekstura, mene je baš ugodno iznenadio. ;)
      Pa da, ponadala sam se da je to taj slušajući tebe kako pričaš o njemu, ali nema veze, na kraju, da postoji jedan proizvod koji baš svima odgovara ne bi bilo ovoliko raznolike ponude na tržištu. :D Meni je drago da si ti našla nešto što ti odgovara!

      Izbriši
  2. Prvo da ti poželim sve najbolje u Novoj godini i da ti se ostvari sve što si želiš! Jako mi je drago što si se vratila pisanju te se nadam da ćeš nastaviti s bloganjem, a za fotke se ne brini jer su ok. Ovo je stvarno veliki empties post jer si puno toga potrošila, a ova statistika na kraju je odlična :D Od Bi good proizvoda nisam ništa probala i baš sam mislila krenuti s tuširalicama, ali sad znam da neću :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mona, također i tebi sve najbolje! :*
      Hvala ti puno na tako lijepim riječima, baš mi to puno znači jer jako cijenim tvoje mišljenje pogotovo zato što sam redovita čitateljica tvog bloga.
      Imam još i njihovu kremicu za ruke koja je meni bila baš slabašnog efekta ove zime, prelijep je miris za razliku od gela, ali njega je minimalna.
      Za statistiku ćemo još vidjeti kada vidim odnos kupljeno/potrošeno, ali slažem se da svakako nije mali broj! :)

      Izbriši
  3. Zao mi je sto ti se nije svidjela lush maska, meni je jedna od omiljenih i bas mi pomaze u smirivanju lica i upaljenih akni. Cak kad je koristim manje ih je...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svačija je koža različita i svaka ima svoje "prohtjeve" tako da naći ću i ja već svoju savršenu masku, ne brini. ;)
      Drago mi je da tebi odgovara. :)

      Izbriši
  4. Evo moj kod s Iherba, da dobijete popust WJH123

    OdgovoriIzbriši