petak, 13. lipnja 2014.

RECENZIJA: Afrodita Young&Pure 3u1 gel za čišćenje+piling+maska


Jako volim isprobavati umivalice za lice. Za sada sam našla dvije koje su mi favoriti, ali uvijek u moju košaricu uleti poneka nova, pa je tako i ova Afroditina našla put do moje kupaonice. Trenutno trošim zadnje mililitre pa mislim da je pravo vrijeme da podijelim svoje dojmove o njoj.


Radi se o Afrodita Young&Pure 3u1 gelu za čišćenje+pilingu+maski

Prvo malo tehničkih podataka: 
150 ml proizvoda se nalazi u mekanoj tubici koja je meni jako praktična i mislim da ću moći izvući i zadnje kapi iz nje. Čep se lako otvara ali vam se neće otvoriti npr. u putnoj torbi. Mala zamjerka na ambalažu je da bih ja voljela da je otvor malo manji, jer je proizvod gel teksture pa lako možete previše istisnuti. Ovakav tip otvora meni više paše za gušće kremaste proizvode, ali ispraksate se s vremenom.


Pogledajmo što obećavaju iz Afrodite za ovaj proizvod:


Prilično ambiciozno, ha?

Gel nije prevodenast ali nije niti koncentriran koliko sam ja to priželjkivala. Proziran  je kada se razmaže po licu i sadrži plava pilig zrnca. Ne pjeni se kada se umasira u lice.
Ova količina koju vidite na donjoj slici je meni dovoljna za jedno umivanje, što po meni spada u minuse, jer ovo nije jedan od proizvoda koji su koncentrirani nego potrošite popriličnu količinu pri jednom umivanju.

Miris ne mogu definirati, vjerujte čak i meni kojoj sve miriši na nešto i uvijek prepoznam neke mirise ovo ne miriši na ništa određeno. Malo vuče na gelove za tuširanje sa mirisom mora, ako vam to što znači. Miris je nešto intenzivniji ali ne previše, ali pošto je ugodan meni ne predstavlja problem.

 

Sastav proizvoda je jednostavan što je jedna od stavki koje su me nagovorile na kupnju. 
Jojobino ulje koje je poznato kao jako dobro hidratacijsko sredstvo a preporučuje se za sve tipove kože, salicilna kiselina se vrlo često dodaje u sredstva za njegu problematične, mješovite ili masne kože, glicerin navlači vlagu iz okoline u kožu. Vjerujem da se moglo bez bojila i bez parfema ili barem sa manje parfema jer ne bih imala ništa protiv toga da proizvod malo manje intenzivno miriše, a da je sastav još čišći.


Evo kako iz Afrodte predstavljaju glavne sastojke:
SALICILNA KISELINA:
  • djeluje antiseptički, adstringentno (sužava raširene pore) i keratolitički (odstranjuje odumrle stanice na površinskom sloju kože). Čisti začepljene lojnice i regulira njihovo djelovanje;
ULJE JOJOBE:
  • poznato i kao zlatno obojan tekući vosak, vrlo je slično prirodnom kožnom sebumu te bogato vitaminima, mineralima i antioksidantima. Uspostavlja ravnotežu masnoća i vlage u koži te poboljšava njenu elastičnost. Vlaži i njeguje kožu. Ne zatvara pore;
GLICEROL:
  • vlaži kožu i štiti je od isušivanja;
VITAMIN B3:
  • smiruje reakcije te poboljšava navlaženost i ravnomjernost tona kože. Potiče protuupalnu obranu kože te kožu tako smiruje, smanjuje njenu iritabilnost i otklanja crvenilo.





















A kako je proizvod djelovao na mojoj koži?

Kao prvo mogu reći da ne isušuje kožu. Niti malo. Ponekad sam sa drugim umivalicama znala osjetiti onu zategnutost kože, ali sa ovom nikada. Tu su posao odradili fantastično.

Najčešće ju koristim kao umivalicu, a u toj ulozi je solidna, ali nažalost ništa više od toga. Treba poprilično proizvoda za jedno umivanje, kožu očisti površinski ali ne radi ono što obećava, ne pomaže u sprječavanju nastanka prištića i mitesera. Ne održava čistoću pora kako to radi na primjer Avene Cleanance gel za umivanje. Ne tražim od umivalice da mi "odčepljuje" napunjene pore, ali očekujem da kada ih očistim maskama i pilinzima održava duže čistima i ne dopušta da nečistoće ostanu u njima. Barem umivalica koja je deklarirana za kožu sklonu tim problemima. Druga je stvar sa nitima sebuma ili sebumom općenito.

Kao piling je loša. Čestice su jako blage, nisu oštre niti prevelike i jedva ih osjetite pri masiranju. Sviđa mi se to jer ne bih grebala svaki dan kožu sa pilizima tako da ovo mogu koristiti slobodno dva puta dnevno bez straha. S druge strane, čestice su jako uočljive, tako da sam par puta uočila u obrvi malu plavu kuglicu, a ponekad i na vratu. Jednostavno ne mogu biti sigurna da ste ih sve uklonila, pogotovo ako se taj dan ne šminkam.

Kao maska je se pokazala dobrom, radi točno ono što obećava. Baš nekako uravnoteži suhe i masne dijelove i koža bude glatka nakon nje. Oko pora nisam sigurna jer moje nisu proširene tako da tu nemam što pametnoga reći.

Moj konačni sud?

Dajem ovoj umivalici prosječnu trojku.  Nije me oduševila, ali ocjenu joj je povisilo to što je blaga i što barem solidno služi kao maska. Svejedno, mislim da ju neću kupiti ponovno.

Koja je vaša najdraža umivalica za lice? 
Jeste li probale ovu i hoćete li joj dati priliku? 
Vjerujete li u multifunkcionalne proizvode?
Pišite mi u komentarima! :)


Broj komentara: 10:

  1. Gledala sam tu umivalicu i nekoliko puta razmišljala o kupovini i sad mi je drago što je nisam kupila :D U biti nisam baš ljubitelj tih umivalica i pilnga ili maske u jednom jer umivalicu koristim svakodnevno za skidanje make upa, a piling i masku po potrebi i nekako imam svoje rituale kad što i kako radim :) Nasmijala si me s plavom kuglicom u obrvi :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi da ne propuštaš ništa posebno. Razumijem ovo u vezi rituala u kojima i sama baš uživam i nekako po mom iskustvu svi ti all in one proizvodi na kraju sve rade polovično.
      Joj te kuglice u obrvama, pobjegnu u obrvu za vrijeme ispiranja i onda izađu u pol bijela dana! :D

      Izbriši
  2. mislila sam da je ovaj proizvod puno bolje, ali sad vidim da nije ništa specijalno
    možda je stvarno najbolje ga koristiti onda u svrhu maske :D
    hehe i mene je nasmijala kuglicau obrvi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda mu to je najbolja funkcija, ali ne bih ga kupila ponovno samo u tu svrhu jer ima drugih puno boljih maski za lice. Ajde da nije plava pa se nebi ni skužila ako jedna zaluta, ali ovako su baš uočiljive! :D

      Izbriši
  3. ja trenutno koristim Essence umivalicu lime & cucumber za sve tipove kože i ona mi je ok, onako blaga je, očisti lice a da pri tome ne zateže kožu i ne čini mi se isušena. A u "stash-u" imam i Alverdeovu voćnu pjenu za umivanje koju još nisam krenula koristiti. I imam Balea piling za normalnu i mješovitu kožu. Tu Afroditinu nisam probala al sam probala Balea young 3 u 1 slična toj (bar mislim) koja isto služi kao gel/piling/maska. Ona mi je bila dobra kao piling, meni bar nije bila pre gruba, ali sam je koristila možda 2put tjedno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim još netko tko voli isprobavati umivalice! :) Moram priznati da nisam probala niti jednu od ovih koje spominješ, ali drago mi je da si našla nešto što ti odgovara. Baleu sam kupilla nedavno pa jedva čekam isprobati.
      Hvala ti na komentaru! :)

      Izbriši
    2. uh ja sam uvijek u potrazi za umivalicama, nešto da mi očisti "sjajno" čelo a pri tome ne zategne previše suhe obraze (najradije bi si nekada "presadila" lice XD) i volim čitati o njima :D Ova alverdeova pjena mi je isto super, sve fino odradi a baš je blaga :)
      I nema na čemu ;) hvala tebi na recenziji :D

      Izbriši
  4. Ocito ovaj proizvod ne djeluje svima kao sto meni djeluje. Imam manje bubuljica i ako se pojave kraće traju nego sto su trajale kada nisam koristila ovaj gel

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se. I meni najbolji gel. Kad se prebacim na CeraVe ili neki drugi bubuljice mi puno duze traju. S ovim gelom mi u vecini slucajeva nikad ne dodje do upale. Jedina mana mu je sto ima male kuglice koje mogu dovest do mikro posjekotina, pa treba bit pazljiv. Al inace jedan od boljih gelova za kombiniranu kozu. A i kad vidis sastojke daje optimizam, prije svega jer ih nema puno, a glavni sastocij su salicilna kiselina i naincinemed koju su najbolji za masnu kozu, a to su i glicerin i ulje od jojobe za hidrataciju, u kombinaciji sa tonikom iz ove linije, neces imat problema ni sa mascenjem ni sa suhocom, bas idealna za kombiniranu kozu.
      Al opet ponavljam da nema tih kuglica, definitivno bi bio na vrhu moje liste.

      Izbriši
  5. Prije moraš navlažiti lice vodom pa ćeš vidjeti da ti treba puuuuno manje proizvoda. Meni konkretno 5 puta manje od ove tvoje količine.

    OdgovoriIzbriši