nedjelja, 8. lipnja 2014.

MOJA PUTNA KOZMETIČKA TORBICA

Za danas sam pripremila post o tome što od kozmetike ide sa mnom na putovanja. Kao studentica sam naučila sam da mi kada idem nekuda (npr. kući roditeljima preko vikenda) ne treba BAŠ SVE i više manje sam naučila funkcionirati na način "ono što sam zaboravila bez toga se može" :D. Ipak, tu su neke stvarčice bez kojih ne mogu a i neke bez kojih ne želim pa se ipak nakupilo tu.

Ovo je bio sedmodnevni posjet dečku jer od nedavno smo u vezi na daljinu iz razloga što je on dobio posao u drugome gradu, ali ja vjerujem da ćemo preživjeti jer smo već jednom bili u toj fazi. :)

Unaprijed se ispričavam na tome što kistovi nisu savršeno čisti, ali što se može.

Pa zavirimo u torbicu sa dekorativom:


Ok, zavirili smo, to je bilo to!
Šalim se, naravno da sam poslikala sve izvađeno van i pojedinačno. Torbica je neka prastara, iskreno nemam pojma odakle je jer sam ju našla doma, učinila mi se dobrom za putovanja pa sam ju oprala i stavila u upotrebu. Sviđa mi se što se može ovako skroz rastvoriti pa onda vidite što je sve točno unutra. Sada vidim da je ispalo da je ovaj dio koji je dolje na slici prljav, ali to je do svijetla, baš sam ju prala par dana prije i bila je čista. Unutra je bilo i nešto od preparative jer je samo sa dekorativom bila poluprazna.

Inače, jesam li jedina koja se grozi prljavih make up torbica? Kistovi se onda muljaju po tom prljavom platnu i brr, stvarno se svašta može vidjeti.

Stvarno bih voljela nabaviti nekakav mali brush roll da i mojim kistićima bude fino i udobno na putovanju, ali u tu se kupnju tek trebam baciti! :) Imate li vi neki prijedlog? Bitno mi je da vlakna kistića ne budu izložena, kao što su u onim torbicama koje dolaze sa Real Techniques setovima kistova (da, baš su loše).

I prije nego ovaj post ode u nepotrebne širine, pogledajte točno što sam ponijela sa sobom!



Od podloga, pudera i korektora tu je Bourjois 123 Perfect CC krema koju jako volim i koristim stalno otkad sam ju kupila. Ima srednju moć prekrivanja s kojom sa ja zadovoljna  i super je za dnevne varijante. 

Bourjois Flower Perfection je puder koji više matira i daje jače prekrivanje.

Često ih pomiješam na poleđini ruke pa koristim skupa ili stavim tanak sloj CC kreme pa na problematičnija područja na licu blago utapkam Flower perfectiona, a za laganiji matirajući look ide Flower Perfection pomiješan sa matirajućom kremom, za laganiji look kada mi je koža nešto suša samo CC krema... Ma sto je kombinacija! :)

Essence I <3 stage baza za sjenila je kao baza ok kao baza ali ništa posebno, sviđa mi se što prikrije kapilarice na kapku. Uvijek ide sa mnom na put jer mi služi i kao korektor za područje ispod očiju gdje zbog svoje nijanse dobro surađuje sa mojim tamnim podočnjacima. Skoro je prazna, bravo ja! :)

Ova mala olovčica na izdahu iskreno ne znam kako se zove jer sam dio na kojem to piše davno odšiljila, mogu reći samo da je super kremasta i da mi maskira podočnjake bez obzira koliki bili, nemam pojma što ću kada ju potrošim jer je diskontinuirana. Ova je bila u zalihi jer sam prvim primjerkom bila preoduševljena pa sam si onda kupila još jednu da se osiguram.

Artdeco kamuflaža je jedini korektor koji koristim za nepravilnosti od kada sam ju kupila i draža mi je ljeti jer zimi nekada zna djelovati suho na koži koja je i sama suša, ali na višim temperaturama je kremastija.

Treba i fiksirati i matirati, a u tu svrhu koristim Essence All about matt! koji dobro radi svoj posao i nije brašnast, družimo se već duže vrijeme.


Malo boje na lice mi donosi Sleek Face contour kit u svjetlijoj nijansi kojim sam oduševljena, mogu reći ja napokon uspijevam kontuirati i da to čak i dobro izgleda, a koristim i highlighter za kojeg sam prije mislila da nikad neće na moje lice. Tamniji puder dobro služi i kao bronzer.

Catrice rumenilo u nijansi Think pink jako dobro ide uz moju put, jako se sporo troši i još uvijek se vidi ovaj uzorak iako ga koristim već ohohoho, daje živost licu i dugo traje na licu. Rumenila su im jako kvalitetna a jeftina pa ako nemate niti jedno, od srca preporučujem.


Za oči sam ponijela samo jednu paleticu neutralnih nijansi, to je Manhattan Beige Ballerina iz limitirane kolekcije od prije dvije ili tri godine, paletica koju jako često koristim i za dnevni blaži look, ali može i za jači smokey, najsvijetlija nijansa je nenapadno shimmerasta, a ostale su mat i jako mi je praktična (vidi se na njoj da ju baš izrabljujem).

Avon Supershock maskara je za mene najbolja maskara ispod 50 kuna koju možete naći kod nas, ponovno sam ju otkrila kada sam ju dobila na poklon prije mjesec dana i od tada ju stalno koristim. 

Sleek Lip 4 paleta ruževa u kombinaciji Siren je predivna i ima nijanse koje idu od "my lips but better" (da, da, čak i ova narančasta, mojim usnama daje lijepu narančastu boju koja nije napadna, a lijevo od nje je jedna divna nude boja) do jačih pogodnih za večernje  lookove. 


Vrijeme je za kistove! Bez alata nema zanata, kako kod kuće tako ni na putu, a sa mnom idu:

Look by Bipa kabuki, presladak i predobar kabuki kist kojim nanosim Essence puder za matiranje ali i rumenilo. Znam da mu to nije prvotna namijena ali meni je super u tu svrhu jer je rumenilo dosta pigmentirano pa blago prođem sa ovim kistom po njemu i lagano ga nanesem na lice. 

Real Techniques Contour brush koristim sa Sleekovim setom za kontuiranjem i ta je kombinacija foolproof, baš je lako konturirati sa ovim dvojcem i preporučujem curama koje se boje konturiranja.

Real Techniques Buffing brush je tu za nanošenje tekućih podloga i ja sam jako zadovoljna kako on to radi, meni podloga izgleda puno bolje nego kad ju nanosim prstima. 
Preporučujem Core collection svim curama koje bi željele kvalitetne kistove za lice, nisu preskupi a stvarno su dobri.

Essence kist za smokey eyes (to je onaj okrugli, a ne ravni koji mu dosta sliči) koristim za nanošenje sjenila i za blendanje, a njihov kosi kist za nanošenje eyelinera mi isto dobro dođe za nanošenje najtamnije nijanse u stilu eyelinera ali i za crtu koja ide uz donje trepavice.
Essence kistići za oči su meni super a jako jeftini i definitivno moram uzeti još blending brush i ravnu verziju ovog ljubičastog.

Mali kistić je Maybelline, a dolazi uz njihov gel eyeliner u posudici. Meni je super sa Artdeco kamuflažom za nanijeti na sitne nepravilnosti. Ne zafarbam pola lica sa kamuflažom, nego bude na maloj površini na samoj nepravilnosti.

I tu su i štapići za uši, jer tko se nekada ne zapacka i po kapku sa maskarom ili negdje ne pogriješi? :D

I to je sve! Hvala svima koji su uspjeli pročitati do kraja!

Što Vi od kozmetike nosite sa sobom na putovanje?
Imamo li što zajedničko?
Zanima li vas možda jedan preparativni post ovoga tipa? Poslikala sam i preparativu sa ovoga puta pa vičite ako je odgovor potvrdan.
Pišite mi! :)

Broj komentara: 12:

  1. Ne volim nosati kozmetiku na putovanja,imam osjećaj da se sve protrese i potrga :( .....sad kad sam bila na putu sve sam pospremila u tvrdu torbicu i krema se normalno sva umrljala po kutijici,kistovi su podivljali.....ma vjerovatno pretjerujem ali volim kad je na stoliću i na svom mjestu. Tako je nerado vukljam sa sobom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma meni nije problem, sve dobro zatvorim i nije mi se dogodilo do sada da mi se nešto prolilo, potrgalo ili da sam oštetila kistove, ali da, željela bih baš njih dodatno zaštititi. Ali razumijem te, iz istog razloga ja ne nosim make up svakodnevno u torbici. :)

      Izbriši
  2. Prije kada sam putovala, vukla sam po2-3 torbice sa šminkom, a da ne pričam da 90% toga nisam ni pogledala. Naučila sam da se pakujem kada sam svako 2-3 mjeseca putovala avionom kod rođaka u Njemačku :) prtljag je bio ograniče i nosila sam samo ono što mi stvarno treba, ostala 5 dana ili 2 mjeseca :) Uglavnom nosim od svega po jedno, osim ruža i rumenila :) ponekad "varam" ali ne pretjerujem :) Naravno, piši post i za preparativu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh i ja sam imala taj početni period kad sam nosila sve, ali zapravo mi bude najgore kada na kraju puta vidim da neke stvari uopće nisam taknula, a vukla sam ih sa sobom. Meni je baš zbog toga zgodna ova paletica ruževa jer ne volim imati samo jedan ruž sa sobom, što se tiče rumenila tu još i preživim ali ruževa ipak volim imati na izbor. Biti će onda i preparativa kad uhvatim vremena, hvala ti! :*

      Izbriši
  3. Moram priznati da si umjerena :D Sleek kit imam jako dugo, već sam i dno dotakla i stvarno je odličan proizvod <3 Manhattan paletica mi se čini super, šteta što je LE :|
    I da, i ja se ježim od neurednih i prljavih toribica :|

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ovdje sam baš srezala na osnove jer ovaj put nisam imala baš mjesta u koferu. Slažem se da je divan Sleek kit a paletica je sjajna ali davno je prošao taj vlak. Ako ti se sviđaju takve nijanse preporučam Makeup revolution Essential mattes, meni je divna i baš se borim sa vjetrenjačama da ju ne kupim. :D
      Jej, +1 protiv neurednih torbica, ja baš volim da moja kozmetika bude čista i da joj je udobno i lijepo. :D

      Izbriši
  4. Nisam jako dugo išao na neko dulje putovanje, ali znam otići na jednodnevni put pa mi dobro dođu mini pakiranja što ću morati provjeriti u Mulleru jer sam čuo da drže putna pakiranja. :)
    Imam svoju kozmetičku torbicu koju najčešće punim i nosim kada se idem tuširati. Hoću reći, ima nas puno u kućanstvu i kupujem vlastite proizvode koje dijelim samo sa sobom. :D Uvijek ponesem gel za tuširanje, šampon, gel za brijanje, balzam nakon brijanja, jednokratnu britvicu te deo roll-up. I to je sve. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, imaš u Mulleru putna pakiranja preparative, ali imaš i u DM-u, većinom su to njihove marke. Druga super fora je jednom kupiti te mini bočice i onda kada ih ispraziš za idući puta sačuvaš bočice i napuniš ih proizvodima koje doma koristiš, ja tako radim. :)
      I ja doma dijelim kupaonicu sa svim ukućanima ali nikada mi ništa ne fali jer moji nisu baš zainteresirani za kozmetiku općenito i drže se uvijek istih šampona i gelova, pa moje stvarčice i ne diraju baš.
      Hvala ti na komentaru¨! :)

      Izbriši
  5. Odličan post :D Mislim da ti je putna kozmetička torbica realna i da je to sve što treba jednoj ženi za prvu ruku, odnosno kad je na putu.
    Meni je veći problem spakirati preperativu za put je je ona glomazna, pođimo samo od gela za tuširanje, šampona, a gdje su sve ostale kremice. Uglavnom, za preperativu mi ne igra ulogu ostajem li na putu nekoliko dana ili mjesec dana kad mi sve te stvari trebaju, a raditi si dodatan trošak i kupovati sve to u mini putnom pakiranju mi nije rješenje :D
    Imam Bipa kabuki i jako ga volim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh tu te skroz razumijem, preparativa zauzme više mjesta ali i tome sam malo doskočila, napraviti ću post i o preparativi na putovanju. :)
      Ma kabuki je divan, tko bi mu odolio? :D
      Hvala ti na komentaru. :*

      Izbriši
  6. Izgleda da koristimo bas slicne proizvode :)

    OdgovoriIzbriši