utorak, 6. svibnja 2014.

VELIKA BALEA RECENZIJA - proizvodi za njegu kose

U posljednjem postu  sam započela seriju od tri posta koji će se baviti recenzijama Baleinih proizvoda koje trenutno koristim. Zadnji puta su na redu bili proizvodi za lice, a danas je red na proizvodima za njegu kose. 
I evo ih, tadaaam:


Ne koristim Balea šampone trenutno, probala sam dva, iz crne linije iz koje je i regenerator kojeg vidite na slici. Šampon je za moju kosu koja je sklona brzom mašćenju bio previše i kosa bi mi se prebrzo mastila poslije pranja njime, ali ne zamjeram mu jer i nije namijenjen mom tipu kose. Drugi je mango i aloe vera, prosječan šampon superfinog mirisa, ali nisam mu se vraćala.

Poslije šamponiranja na red dolaze regeneratori, a ja u tu svrhu koristim regenerator iz Professional Oil Repair linije.



Dolazi u količini od 200 ml za koje ćete izdvojiti 18 kn i obećava do 80% lakše raščešljavanje, ne sadrži silikone a hvali se arganovim uljem u sastavu. Za ekstremno oštećenu i suhu kosu.

Ja sam ispočetka bila jako, jako oduševljena ovim proizvodom, kosa je bila mekana kao svila i predivno padala i presijavala se. Potrebno ga je malo za jedno korištenje, manje nego što sam ja to navikla sa ostalim regeneratorima a za isti učinak. 
Miris je isti kao i u cijeloj liniji, bogat gurmanski miris koji ja osobno ne mogu dešifrirati, ali kažu cure da im miriši na mješavinu vanilije i kokosa, ja bih dodala sa još nekom uljnom komponentom. 
Ali zašto kažem ispočetka? Zato što u zadnjih par pranja imam osjećaj da mi se kosa navikla na njega, nije više toliko svilenkasta. Moj je primjerak skroz pri kraju i kosa se stvarno imala vremena naviknuti. Probati ću utvrditi da li se to meni samo čini pa ću vas izvijestiti u empties postu kada regenerator skroz potrošim.


Nekada koristim regenerator a nekada ovu masku, Balea 2-minutnu kuru za obojenu i toniranu kosu mirisa kokosa i cvijeta tiare. Cijena joj je 12 kn za 150 ml proizvoda i meni je ipak draža od regeneratora. 
Nemam bojanu kosu ali ju ipak koristim tako da ne bih znala kako se nosi sa obećanjem u vezi održavanja boje. Kao da mi kosu izravna, kosa je sjajna i lako se raščešljava. Miris je divan, mene kokosasti (koja riječ) proizvodi podsjećaju ma more, plažu i sunčanje i posebno su mi dragi, iako nisam ljubitelj kokosa kao namirnice u kuhinji.
Više nije dostupna u ovoj mirisnoj verziji, a mijenjali su i oblik tubice, tako da ju sada možete naći u ovakvom izdanju:


Koliko sam čula maska je ostala istih svojstava, samo su miris i ambalaža promijenjeni.

I jedan mali savjet: nemojte nanositi maske a ni regeneratore na skroz mokru kosu niz koju voda još kapa, iscijedite ju i malo posušite ručnikom i onda će vam svaka maska i regenerator imati bolji učinak, jer se sa kose s koje se voda još uvijek cijedi i taj preparat iscijedi skupa s njom. Trebat ćete manje proizvoda i biti će vam puno učinkovitiji

Ok, oprali smo kosu, nanijeli regenerator ili masku i isprali i gotovi smo sa proizvodima koji se ispiru! Nastupaju ulja za kosu, a njih trenutno imam dva od Balee.


Ovo je Glatt + Glanz intenzivni serum za oblikovanje koji obećava zaglađivanje i dodatni sjaj vaše kose (da, da, moje loše prevodilačke sposobnosti, ali nema zalijepljenu deklaraciju na hrvatskom pa je bilo snađi se druže). Dolazi u tvrdoj plastičnoj tubi koja ima pumpicu na vrhu i u svojoj unutrašnjosti čuva 50 ml a platiti ćete ga otprilike 24 kn. Također je sada u novom, ljubičastom ruhu koje je meni puno simpatičnije od ovoga izdanja koje ja imam (čovjek bi pomislio da uopće nisam  toku sa ovim proizvodima! :D). 
Ovo je klasični silikonski serum koji radi sve što takav serum treba raditi - zaglađuje i daje sjaj kosi.Zadovoljna sam s njim kao proizvodom koji radi što i obećava, ali su mi ipak draži proizvodi koji sadrže i ulja tako da se nećemo više družiti nakon što ga potrošim, a stvarno je nepotrošiv, ja već dva mjeseca mislim kako sam pri samom kraju, ali ništa. :D


Ovo je drugo ulje od Balee koje ja imam i draže mi je od prethodnoga. 
Balea Oil Repair ulje za jako oštećenu i suhu kosu sadrži 100 ml što je ogromna količina za ulje pa je cijena od 34,90 kn sasvim opravdana. Ako uzmemo u obzir da uobičajeno ulja dolaze u količini 30 ili 50 ml, 30 ml ovoga ulja ste platili SAMO 11 kn! Nema poklopac nego mu se pumpica može zavrnuti u stranu i tako ju nećete moći stisnuti. 
Imam zamjerku na pakiranje, a to je da čep pušta što sam uočila kada sam ovo ulje ljetos poslala doma jer sam se selila kući za ljetne praznike. Ulje je bilo skupa sa još nekom kozmetikom koja mi nije bila neophodna u kutiji od cipela i ono je tako čekalo nekih mjesec dana, polegnuto u kutiji. Kada sam otvorila kutiju na mjestu gdje je ulje stajalo je bio masni trag kao i što je gornji dio bočice bio mastan. Tako da, nikako ga ne držite polegnutog nego uspravno! I to je ujedno jedina moja zamjerka na ovo ulje. 

Ono je zapravo mješavina silikona i arganovog i suncokretovog ulja i meni je odlično jer divno miriši, njeguje kosu a istovremeno ju zaglađuje i čini sjajnom
Stoji da se može koristiti i kao pakung prije pranja što sam i isprobala i ok je u tu svrhu, samo nikako nemojte pretjerati sa količinom koju ćete staviti, pogotovo ako koristite blage šampone jer vam neće šampon uspjeti isprati tu količinu ulja s glave (naučila sam na teži način, zato vjerujte mi :D). Ipak, više ga ne koristim u tu svrhu jer imam kokosovo ulje koje je kao pakung savršeno za moju kosu.
Stvarno će vam dugo trajati, ja ga imam skoro pa dvije godine i imam ga još malo više od pola. Dobro, koristila sam i ovo prethodno u međuvremenu (ono je još veći metuzalem i po roku trajanja trebam ga potrošiti do idućeg mjeseca) i Avonov zeleni serum, ali ću ubuduće koristiti samo njega i nadam se da ću ga iskoristiti u roku (a rok je još godinu dana).

Ne znam što je to sa mnom, ali mrzim bacati neiskorištenu kozmetiku jer sam ipak za nju dala svoj novac tako da većinu stvari potrošim u roku, a samo one ekstremno loše bacim. Brdo recenzija i negomilanje su moji prijatelji!

Kasno je navečer, kosa vam je masnjikava i baš se spremate oprati ju, kad vas zove netko iz ekipe da bi možda ipak mogli ići van i vama se baš ide? U idealnom svijetu posežete za idućom stvarčicom i za par minuta imate osvježenu kosu koja će ipak progurati tu večer.


Ali nažalost ništa od toga. Ovo je Balein suhi šampon i meni ova stvar jednostavno ne funkcionira. Ne ostavlja bijele mrvice, ali kosa mi nije u boljem stanju poslije njega. Probala sam na više načina, našpricam manje, našpricam više, držim malo duže prije nego istrljam ručnikom i iščešljam... Ništa ne pomaže. Ne preporučujem ovaj proizvod. Cijena? 20ak kuna.

I to je sve od Balea proizvoda za kosu koje ja imam, dosta su hvaljena i ova dva proizvoda i vjerojatno ću isprobati mlijeko jer mojoj kosi takvi proizvodi odgovaraju, njeguju a ne maste dodatno kosu:

IZVOR
IZVOR

I to bi bilo to za ovu Balea priču o kosi, očekuju nas još i proizvodi za tijelo s kojima ćemo zaokružiti  ovu seriju postova.

Koristite li vi neki od Balea proizvoda za kosu? Imate li mi što preporučiti i kakvi su vaši dojmovi o proizvodima recenziranim u ovom postu? Pišite mi u komentarima! :)

Do idućeg posta,

xoxo,
vaša Lily





Broj komentara: 10:

  1. Moram priznati da mi Balea nikada nije privlačila pažnju. Jedino što sam njihovo koristila bio je Balea Aqua serum koji sam morala probati nakon silnih recenzija, ali nije me oduševio. S obzirom na koliko sam pozitivnih recenzija naišla u zadnje vrijeme sigurno ću ubuduće s više pažnje proučavati Balein asortiman u drogeriji :) Od spomenutog iznad probala bih Oil Repair ulje jer sam naišla na puno pohvala:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako možeš pročeti sa uljem, pa kad se oduševiš sigurno ćeš probati još nešto. ;)

      Izbriši
  2. ja se jadna sve nadam da ću na nekoj polici pronaći kakav ostatak ove maske od kokosa, jer mi je bila genijalna <3
    ulje isto imam... i mislim da ću ga imati i za idućih 30 godina koliko se sporo troši, a s mojom se kosom odlično složilo :D
    probala sam i mlijeko, no ulje mi se više sviđa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ovu kupila za zalihu tamo u 10. mjesecu kad se pričalo da se maska skroz povlači, ali priznajem da nebi imala ništa ni protiv ovog novog mirisa jer obožavam voćne mirise i svježe mirise. Haha može biti, ja sam vidjela da ga je jedna cura na forum.hr-u potrošila i stvarno sam se čudom čudila jer je ovo stvarno nepotrošivo, a ja sam ga i kao pakung koristila nekoliko puta. Je, ulje je stvarno fantastično i ne pada mi na pamet da kupujem drugo dok ovo imam, ispunilo je sva očekivanja! <3

      Izbriši
  3. Nisam često koristila Baleu, ali o svim proizvodima koje si pisala sam čula da su odlični. Definitivno ću nešto kupiti za probu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj probaj, preporučujem ulje ili masku za prvu kupovinu, pogotovo o ulju mislim da nisam pročitala niti jednu negativnu recenziju! :)

      Izbriši
  4. Probala sam jedan Balea šampon za kosu i sad se ne mogu sjetiti koji, znam da je bio u žutoj tubici kao tvoj crni regenerator i nije mi odgovarao, mastio mi je kosu jako, tako da nemam želju isprobavati ostale Balea šampone. Ali zato jako volim njihove silikonske serume i masku za kosu od smokve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Masku definitivno moram probati onda, čula sam puno pohvala ali nekako mi ne stiže na red, ali uskoro hoće. Da, niti meni se njihovi šamponi nisu nešto iskazali.

      Izbriši
  5. Ja cu jos malo poceti da tetoviram Balea po telu :)))) jer ja sam krenula sa jednim a sada vec imam celu drogeriju DM u kupatilu. Ovo ulje za kosu sam kupila jer sam o njemu citala na Zoraninom blogu tako da mu moram dati sansu, inace koristim Orofluido od Revlona. Ja sam probala sampon za farbanu kosu, onaj sa narom i onaj od crvene pomarandze, i sve u kombinaciji sa balsamom i meni su odlicni. Nakon duzeg vremena vrtenja u krug Niveee i Loreala koji su mi bas mastili kosu ja sam se prijatno iznenadila sa Baleom. Farbana kosa je suva, ok, ali to ne znaci da mora sampon da bude toliko pun svega i svacega da cak i tu suvu kosu zamasti nakon tri dana.
    Probaj iz one njihove profesionalne linije, kao tvoj crni balsam metalik roze. Miris je fenomenalan, ne naelektrise kosu, bas omeksa za kratko vreme i bas je fin za te pare. Kod nas je oko 2,5 eura. Elite cetke za kosu su isto odlicne, ovde se samo kod njih mogu kupiti, narocito ona kao presa za ravnanje kose. imam i mnogo proizvoda za negu lica i tela ali ne bih da gusim vidim da je ovde samo nega kose u pitanju. Pozz

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja koristim šampon od balee onaj vitaminski. on mi je super. dođe u velikom pakovanju a nije ni malo skup. Dobro mi opere kosu i ne iritira vlasište pa vam ga preporučujem. Posjeti moj blog novi je <3

    OdgovoriIzbriši