ponedjeljak, 14. travnja 2014.

LUSH OCEAN SALT PILING RECENZIJA

Danas ću vam pričati o pilingu kojeg sam dobila na poklon od jako drage osobe Imam ga već 3 i pol mjeseca i koristim ga otprilike jednom tjedno, znači dobro sam ga isprobala.
Pa da ne duljimo sa uvodom, krenimo na recenziju! :)


Što kažu u Lushu o svom proizvodu?

Ima kremastu bazu napravljenu zajedno s krupnim i sitnim granulama morske soli koje pomažu stimulirati kožu i ukloniti mrtve površinske stanice, sadrži minerale koji imaju blagotvorno djelovanje na kožu, svježu limetu u votki kako bi isprao višak masnoće sa kože, maslac organskog avokada i kakao maslac da omekša kožu, te svježu otopinu grejpa, koji na kožu djeluje stimulirajuće i tonizirajuće i ispire masnoće. Preporučamo za masniju kožu i kožu bez sjaja!
Kako koristiti?
Umasirajte ga po mokrom licu, temeljito isperite i potom se divite svilenkasto-mekanoj koži!
Ovaj piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekanom, hidratiziranom i podatnom.
Slobodno ga koristite i za tijelo. Baš poput koktela - Ocean Salt osvježava i popravlja raspoloženje.

Za količinu od 120 ml koju ja imam ćete izdvojiti 84 kn, a prodaje se i u količini od 250 ml za koju ćete izdvojiti 153 kn. Cijena jest paprenija od cijena drogerijskih pilinga, ali nije pretjerana u odnosu na ostatak Lush asortimana gdje po mom mišljenju ima baš precijenjenih proizvoda. Nije mi jasno ni zašto su kod nas cijene Lush proizvoda veće nego vani, pogotovo jer se proizvodi koji se prodaju u našim prodavaonicama rade u domaćoj proizvodnji bez većih troškova prijevoza?!

S druge strane volim otići u Lush jer su im prodavači i prodavačice presimpatični, možete uvijek s njima opušteno popričati o proizvodima bez ikakvog pritiska i bez da vam nešto pokušavaju uvaliti, a rado će vam dati i tester, dapače, meni su se znali ponuditi da mi odvoje malo proizvoda koji njima stoje kao testeri u trgovini u malu posudicu što mi se nigdje kod nas nije dogodilo. Tako da sve pohvale super curama i dečkima u Lushu (govorim o svom iskustvu u više Lush trgovina, dakle nije slučaj samo sa jednom poslovnicom)! Diže mi se kosa na glavi od napornih prodavačica i promotorica tako da je ovo baš ugodno iznenađenje. :)

Kada potrošim sav piling čuvati ću posudicu jer ako ih skupim 5, odnesem ih u Lush i mogu birati jednu od njihovih svježih maski. Za sada imam jednu praznu, ovo će biti druga a tko zna, možda ih zbilja uspijem skupiti svih 5 i onda ću biti na slatkim mukama koju svježu masku izabrati jer sam čula puno dobroga o njima. :) Još jedna njihova hvale vrijedna akcija!

Sastav proizvoda možete vidjeti ovdje:

Smeta mi što sadrži parabene i vjerojatno ga sama ne bih kupila zbog njih, ali tješim se da su parabeni na samom dnu popisa sastojaka što znači da ih ima najmanje i time što je ovo jedini preparativni proizvod koji ja koristim a koji sadrži iste. Osim parabena ne vidim nekih problematičnih sastojaka, osim dodane boje i mirisa, tako da koliko god se Lush predstavlja skroz prirodnim, on to nije iako se djelovanje proizvoda temelji na djelovanju prirodnih sastojaka, pa ajde.

Simpatični su mi i njihovi veseli natpisi po posudici i upute o korištenju, kao i što možete naći ime osobe koja je izradila proizvod, sviđa mi se takav osobniji način pristupa kupcima kakav njeguje Lush. :)

Posudica je napravljena od recikliranog materijala i Lush ne testira na životinjama, što je svakako plus.

A sada prijeđimo na ono najvažnije: pogledajte sadržaj posudice i moje mišljenje o njemu!

Kao što vidite nisam proizvod grabila iz posudice kako bih inače: sa površine, nego u svakom korištenju sa špatulom idem do dna posudice jer mi se čini da je ova krupnija sol sva na površini, tako da pomiješam i tu krupnu sa sitnom soli koja je uglavnom u donjem dijelu posudice. Što se tiče te krupne soli s njom imam problema jer se zna nakupiti više kristala soli koji se skupa povežu i ako ćete tako krenuti pilingirati ta velika zrna soli će vas grebati umjesto pilingirati: zato uvijek prije pilingiranja prvo stavim smjesu na dlan i pokušam razbiti te prevelike "nakupine soli".

Ova fotka savršeno pokazuje kako se ta zrnca znaju nakupiti i da ih treba malo "razraditi" prije nego mogu ići na lice - piling je također namijenjen i za tijelo pa bi sa ovom veličinom zrnaca bio dobar za tu namjenu, ali ga ja tako ne koristim.

Ne bih ga preporučila osobama osjetljive kože zbog tih većih zrnaca soli i zbog toga što zna peckati - ja ga ne držim na licu dugo. Imam naviku nakon nanošenja umivalica ili pilinga i umasiravanja ostaviti ga na licu dok četkam zube, ali sa ovim to jednostavno ne mogu - peckanje je jako i moram ga isprati. Ali opet imam sasvim dovoljno vremena ispilingirati se dok to peckanje ne počne.
Također mi ponekad zna ostaviti crvenilo na licu nakon što ga isperem - meni se brzo povuče, ali vjerujem da bi netko osjetljive kože imao jaču reakciju.

Sol zna ispadati tako da preporučujem da budete nad umivaonikom dok se pilingirate, ali to je normalno za ovakvu vrstu pilinga i meni ne smeta - uvijek će vam u smjesi ostati dovoljno soli.
Miris je tipično prefin kao i kod svih Lush proizvoda (znate ono kada prođete pored Lusha a iznutra sve miriši? :D). Citrusan i osvježavajući, meni paše.

Baza proizvoda je predivna kremasto uljna emulzija koja radi svoj posao više nego odlično - koža je nakon pilingiranja savršeno meka i glatka. I to tako meka i glatka da se moram kontrolirati da ne dodirujem lice stalno - taj efekt savršene kože mi ostavlja idućih dan i pol do dva dana i milina je iduća dva dana nanositi kremu na lice ili umivati se. Takav efekt nisam imala nakon nijednog drugog preparata kojeg sam isprobala i zbog njega prijeđem i preko ovih negativnih strana koje sam spomenula. Koža jednostavno blista poslije njega!

Nakon što ga isperem volim u kožu umasirati Balein Aqua serum, iako može i bez njega, ali on mi dodatno nahrani kožu.

Moj konačni sud?

Kožu ostavi savršenom nakon korištenja, ali mu moram smanjiti ocjenu zbog grubosti, efekta peckanja i ponekad crvenila. Nikako ne preporučujem za osjetljivu kožu. Zato, Lush, vrlo dobar!


Koji je vaš omiljeni piling za lice? 
Kakvo je vaše mišljenje o Lush proizvodima, mislite li da su cijene opravdane?
Je li i vama draže kupovati u dućanima gdje radi prijateljski nastrojeno osoblje?
Pišite mi u komentarima!

Do sljedećeg posta,

vaša Lily



Nema komentara:

Objavi komentar