utorak, 22. srpnja 2014.

The Beauty Blogger Tag

Nikada još nisam radila tag post, a kako za sve postoji prvi put ja sam odabrala ovo laganini jutro za odgovaranje na pitanja. Vidjela sam ga kod Saše na blogu Lil'Mee's lil'blog.

Pravila su jednostavna: potrebno je nasloviti post kao Beauty Blogger Tag, naznačiti da ga je osmislila The Beau Bow, odgovoriti na pitanja i tagirati druge beauty blogere. Ja neću tagirati nikoga poimence kako to nije napravila ni Saša, ali pozivam sve blogerice i blogere da ako im se svidi post i sami popune tag.
To je ukratko to, navalimo na pitanja! :)

1. Navedi beauty rutinu koju gotovo nikada ne radiš!

Nikada nisam stavila umjetne trepavice, ali vjerujem da ću probati, barem one parcijalne. Mislim da u nekom dramatičnijem looku stvarno mogu jako pomoći i izgledati lijepo.
Beauty rutina koju nikada ne radim a nadam se da neću ni imati potrebe jest popunjavanje obrva. Imam osjećaj da su ih prije nekoliko godina svi čupali u pretanki oblik, a sada kada su ih prorijedili opet ih nadopunjavaju. Dobila sam dosta komplimenata na svoje obrve i vjerojatno bi ih mogla još "pojačavati", ali meni se sviđaju ovakve kakve jesu i ne sviđa mi se toliko "Mesić look". Iskreno, malo bi me bilo strah da si slučajno ne "obrišem" obrvu pogotovo po ljetnim temperaturama.

2. Pereš li redovito kistove za šminku?

Nisam sigurna koja je točna norma za "redovito" pranje, ali mislim da sam dosta redovita. Ne perem ih nakon svake upotrebe, da se razumijemo, ali najviše pazim sa kistovima za puder i za tekuće i kremaste proizvode, njih perem otprilike nakon svake treće uporabe, a ostali idu na pranje otprilike jednom tjedno, ovisi koje sam koristila. Mislim da je to neki optimum, ali sve ovisi i o tome koliko se često šminkam.

IZVOR

3. Koliko dugo ostavljaš oštećeni lak na noktima?

Ovisi koliko me živcira kada ga vidim tako oštećenog. Nekada ga skinem odmah kada primjetim a nekada ga ostavim na noktima i dva po dana pogotovo ako sam u nekoj strci i radnoj atmosferi i ako nije tako jako oštećen.

4. Koliko odugovlačiš s kupnjom kozmetičkih proizvoda koji zaista trebaš?

Tko, ja? Pa ja uopće ne odugovlačim. ☺ U principu uvijek kada mi je proizvod pri kraju kupim novi kojim ću ga zamijeniti kada ga potrošim, jer bi mi bilo malo nezgodno ostati bez npr. kreme za lice ili pudera ako ga taj dan trebam nositi. A neću lagati, uživam u šopingu kozmetike tako da mi to uopće nije neka tlaka, samo se nekada borim protiv sebe da ne pretjeram i ne ogriješim se o budžet previše. 

5. Koja je tvoja najgora beauty navika?

Klasika, događa mi se ona famozna situacija da uočim jedan prištić kojega treba eliminirati, ali upadnem u neku drugu dimenziju i onda previše diram i ono što ne treba i tražim nad ogledalom sa milijun puta povećanjem što bih još mogla istisnuti. Ali mogu se pohvaliti da to barem radim puno manje nego prije.

IZVOR
6. Navedi nešto nevezano uz ljepotu s čime odugovlačiš cijelo vrijeme!

Uh, poznati sam kampanjac i uvijek odugovlačim prije nego krenem učiti za kolokvije ili ispite i onda se uhvatim kako mi baš to malo vremena fali da bih sve fino posložila u glavi ili kako se družim s knjigom dugo u noć. Ne volim tu svoju osobinu ali nije mi lako boriti se protiv toga! I uvijek zaključim da ću idući puta biti pametnija, ali ništa od toga, bar za sad.

7. Ostavljaš li spremanje za zadnji tren kad izlaziš iz kuće?

To ovisi o situaciji. Ujutro definitivno da, jer sam velika spavalica i radije bih provela 10 minuta više u krevetu nego radila full make up. Ako idem negdje na neobvezno druženje sa prijateljima, prošetati po kvartu, svratiti u kakav šoping i nije mi baš važno kako ću izgledati ni ne razmišljam što ću obući nego uzmem ono što mi prvo padne pod ruke a što se tiče makeupa eventualno koristim korektor na nepravilnosti, malo matirajućeg pudera i kakav neupečatljiv ruž. Ako je ipak neka prilika u pitanju onda se volim dotjerati i krenem na vrijeme jer se volim poigrati sa make upom u miru. I često mi se dogodi da nisam spremna na vrijeme.

IZVOR
8. Možeš li se obvezati na zabranu trošenja?

Mislim da imam zdrav odnos prema novcu i dosta sam realna tako da ako znam da sam u stisci ne trošim nepotrebno na kozmetiku ili odjeću jer sam svjesna da ću morati taj novac onda negdje drugdje "naći". Ove zime sam imala dva mjeseca kupovanja samo osnovnih stvari za higijenu i prilično dobro sam to podnijela. Trenutno ne radim uz faks, ali dok sam imala stalan studentski posao moram priznati da sam si češće znala priuštiti šoping samo za moje zadovoljstvo. Ali sreća nije u materijalnom niti je meni od životne važnosti peto rumenilo niti četvrta hidratantna krema, tako da me to ne brine previše.
IZVOR


9. Koliko ti je organizirana kolekcija šminke i lakova?

Nemam preveliku količinu šminke koju bih ja nazvala kolekcijom, ali sve ima svoje mjesto i zadovoljna sam trenutnim stanjem.
Make up je u svojoj posebnoj kutiji koja ima male pregrade, a lakovi imaju svoju posudicu u ladici koju dijeli sa dijelom preparative.

10. Koji je najveći vremenski razmak koji si imala između pisanja dva posta?

Najveća pauza mi je bila 18 dana i to nedavno u vrijeme kada sam bila u velikoj gužvi, ali kako bloganje ne smatram nečim što moram napraviti već zadovoljstvom i razonodom, mislim da je u redu uzeti pauzu zbog nagomilanih obveza ili jednostavno ako nisam inspirirana. Ja uvijek uzimam u obzir da su druge blogerice i zaposlene žene, studentice ili majke tako da rjeđe objavljivanje postova ne uzimam za zlo, važnija je kvaliteta nego kvantiteta.

Kako vam se svidio tag i hoćete ga i vi popuniti? 
Imamo li što zajedničko?
Pišite mi u kometarima! :)



Broj komentara: 8:

  1. Slažem se učenje. Mislim da nikada nisam uzela da učim deset dana prije ispita, to je uvijek dan-dva prije. Onda razbijam glavu što nisam počela ranije. Do sada sam dobro prolazila, nadam se da će se to i nastaviti haha :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I uvijek jedna te ista priča ali se nikada ne naučimo pameti haha. Dobro je dok ide! :D

      Izbriši
  2. I ja sam konstantno odgađala učenje, pravi sam kampanjac bila - ali eto, može se i tako uspješno završiti faks :))
    Imamo dosta sličnosti! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako mi se sviđa ovaj tag, svakako napravim :D
    I, bravo za dva mjeseca low buy, trebala bih i ja napraviti nešto slično, nije još toliko kritično da bih se odvažila domah, ali moglo bit postati u budućnosti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedva čekam da čujem i tvoje odgovore! :D
      Svako toliko napravim pauzu od kupovine, iako je stalno nešto na akcijama i stalno izlazi nešto novo, isplati se pauzirati sa kupovinom i potrošiti zalihe. Kada postane dovoljno kritično znat ćeš! :)

      Izbriši
  4. Ja također imam groznu naviku istiskanja prištića, ikako kako si rekla ne grozno kao prije, ali još uvijek da. Šta ću kad mi živce pojede XD
    I za učenje, rođeni kampanjac, katastrofa .... a za spremanje, ja se također krenem spremiti na vrijeme ali gotovo uvijek zakasnim, neznam ni ja kako :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nekako tješim da je sada stvarno minimalno, iako bih se voljela iskontrolirati potpuno po tom pitanju.
      Haha, ovo mi je poznato u vezi spremanja, baš misterij! :D

      Izbriši