utorak, 15. srpnja 2014.

BABYLOVE PARALELNA RECENZIJA GELOVA

Kako dosta često spominjem Babylove i njihov odličan gel od glave do pete kako na svom blogu, tako i u komentarima na drugim blogovima, odlučila sam napisati recenziju. Dodatno me na recenziranje potaknulo i to što sam potrošila i čitavu bočicu novog izdanja gela sa 1/3 mlijeka za tijelo, pa sam odlučila napraviti kratku usporednu recenziju i nadam se da će nekome biti korisna!


Lijevo na slici je starija verzija, Babylove gel za kupanje od glave do pete, a s desne strane je novija verzija, Babylove njegujući balzam za pranje. Oba gela dolaze u količini od 500 ml u identičnim bočicama na pumpicu koja se može "zaključati", što ja smatram jako korisnim. Čep stare verzije je u plavoj boji, a nova verzija ima bijeli čep što je jedina razlika uz očitu razliku na ilustraciji.

Babylove proizvode možete naći samo u DM-u, a oba gela imaju istu cijenu, 19,90 kn koju ja smatram više nego opravdanom. 

ŠTO NAM KAŽE PROIZVOĐAČ O PROIZVODIMA?

Gel za kupanje od glave do pete

S ekstraktom kamilice i pantenolom, Bez bojila, konzervansa, sastojaka životinjskog podrijetla i sirovina na bazi mineralnog ulja - ne sadrži parafinsko ulje. pH neutralno. Dermatološki ispitano. Idealno za upotrebu i kao blagi gel za tuširanje kod odraslih.

Njegujući balzam za pranje

S pantenolom i vitaminom E. Sadrži 1/3 njegujućeg losiona za tijelo. Bez bojila, konzervansa, sapuna, sastojaka životinjskog podrijetla i sirovina na bazi mineralnih ulja - ne sadrži parafinsko ulje. pH neutralno. Dermatološki ispitano. Idealno za upotrebu i kao blagi gel za tuširanje kod odraslih.

Oba su gela izrazito blaga za kožu a razlike u sastavu možete vidjeti na donjim slikama. Moram naglasiti da su oba gela sastavom izrazito nježni za kožu i imaju jako dobre sastojke, minimalno agresivne za kožu što mi se jako sviđa pošto se prvenstveno radi o proizvodima namijenjenim dječjoj koži. Manju prednost po sastavu ipak moram dati gelu za kupanje od glave do pete.


Detaljniju analizu sastojaka možete provjeriti na sljedećim linkovima na cosdna stranici: od glave do pete i njegujući balzam za pranje.


MOJI DOJMOVI?

Teksture su im različite kako se i vidi na slici: starija verzija je prozirna tekućina koja se ovako na prvi pogled lakše razlijeva, ali ju je teže razmazati pri tuširanju. Novija verzija je mliječno bijele boje, po meni ima teksturu sličnu mlijeku za tuširanje i lako se razmazuje po koži. 
Što se tiče pjene, neće se zapjeniti kao proizvodi krcati SLS-om, ali se pjene jako dobro. Stariju verziju je lakše zapjeniti na manjim površinama - zato je meni draža za pranje ruku, a novija se bolje ponaša na većim površinama kože.
Za pranje kose sam isprobala samo stariju verziju ali mi nije pasao u tu svrhu, također niti kao umivalica jer moja koža ipak traži malo specifičniji pristup, ali ako imate nezahtjevnu kosu ili kožu lica znam da ih neke blogerice hvale i u tu svrhu. 
Oba proizvoda imaju miris na čisto, na bebe, s tim da mi se u novijoj verziji taj miris čini malo blaži. Bez brige, niti prva verzija nije prejaka, meni je miris ugodan. 
Isprobala sam ih i za pranje kistova i u tu svrhu mi je savršena starija verzija, dok je sa novijom potrebno malo više truda i više samog proizvoda jer ipak ima manju moć čišćenja od prvoga.
U skladu s tim, primjetila sam da mi se novija verzija brže troši, ali po meni to nije preveliki minus.

Na kraju priče, ne mogu se odlučiti samo za jedan, u stilu ovaj kupite ovaj vrijedi, a drugi ne. Oba će naći mjesto kod mene u kupaonici, novija verzija više za svakodnevno tuširanje, a starija verzija za pranje ruku i kistova.

Jeste li isprobale ove gelove? Za koji biste se vi odlučile od ova dva? Koristite li nešto drugo od Babylove kozmetike što imate za preporučiti?
Pišite mi u kometarima!





2 komentara:

  1. Nisam nikada koristila baby gelove za tuširanje, što ne znači da neću :D Babylove zaštitna krema za lice je meni odlična kremica za njegu u zimskim mjesecima, a koristim ju i za ruke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad ne reci nikad! :)
      Imala sam tu kremicu i koristila ju jednu zimu i bila mi je dobra, samo što sam imala sumnje da mi malo zatvara pore. Sad sam se našla sa Hippovom kremicom koja je u biti jako slična ali s njom nemam tih sumnji. Ali sve u svemu, vrijedi ju probati. :)

      Izbriši