petak, 11. travnja 2014.

HIPP BABY BLAGA KREMA ZA LICE





Danas bih vam željela predstaviti jednu kremu na čije recenzije nisam baš nailazila, a mislim da svakako mislim da zaslužuje pažnju. Vjerujem da već sve znate o njezinoj intenzivnoj sestrici (možete ponoviti gradivo na Mellinom postu (KLIK!). Tu verziju sama nikada nisam isprobala jer imam osjećaj da bi za mene mješovitu do masnu ipak bilo previše pošto cure pišu da je dosta gusta a moja koža ne trpi takav tip krema, barem ne po cijelom licu.
Lokalno, tj. na isušene dijelove stavljam njihovu kremicu koja dolazi u limenkici od 20 ml. Ona mi je spas za te situacije i odlično funkcionira na taj način.


Za hidrataciju cijelog lica sam ipak priželjkivala nešto lakše. I to sam pronašla u ovoj kremici.

Kremica dolazi u bočici na pumpicu zapremnine 50 ml koje trebate potrošiti u roku od 12 mjeseci. Pumpicom se lako dozira količina proizvoda koju želite upotrijebiti. Bočica se čini kao neprozirna i da će biti teško pratiti koliko vam je ostalo još kreme i kada je vrijeme za novu, ali ako ju stavite na svijetlo, najbolje ispred neke lampe lako možete vidjeti do kuda je došlo njeno dno. Naime, kako vi trošite kremicu, dno se podiže (kao kod Balea Aqua seruma) što je meni najdraže pakiranje kod preparative.

Minus može biti što je bočica malo robusnija od onih na koje smo navikli, znači veća, što ju čini malo nezgodnom za putovanja, ali nije teška jer je napravljena od plastike.


Nisam vam slikala deklaraciju na hrvatskom jer je već malo izlizana (ipak kremu koristim već duže vrijeme), ali evo što iz Hippa tvrde:

"Blaga krema za lice s prirodnim bio bademovim uljem osjetljivu kožu lica pouzdano štiti od vanjskih utjecaja i gubitka vlage. Lako se nanosi i na prirodan način njeguje nježnu bebinu kožu svaki dan. 
Idealna je i za odrasle s osjetljivom kožom. 
Bez konzervansa, mineralnih ulja i mirisa koji izazivaju alergije. Bez PEG emulgatora, parabena i sirovina životinjskog porijekla."

Iskreno ne znam odakle ovim našim prevoditeljima da u proizvodu nema mirisa jer se jasno vidi u sastavu sastojak parfum a nigdje na ambalaži ne piše da je bez mirisa, ali ni inače ne shvaćam ozbiljno te njihove deklaracije - par puta sam primijetila da npr. na deklaraciji na hrvatskom stoji da je preporučen rok korištenja proizvoda veći nego što to stoji na simbolu "otvorene posudice" na samoj ambalaži. Meni ne smeta, ali znam da većina cura nije upućena i da će uzeti to što piše na deklaraciji zdravo za gotovo. 

Slijedi fotka sastava kojeg sam i provukla kroz cosdna analizu sastojaka:
Sastav je stvarno iznenađujuće dobar za tako jeftin proizvod, a posebno za dječju preparativu u koju se nažalost gura sve i svašta. Pokraj svih onih krema za djecu krcatih mineralnim uljima i izrazito lošeg sastava Hipp me, uz Babylove, stvarno većinom svojih proizvoda oduševljava.
Mene je najviše kopkala sumnja da će mi bademovo ulje čepiti pore ali to se ne događa iako kremu koristim redovito i već mi je pri kraju ova bočica. Pročitala sam da samo rafinirano bademovo ulje može čepiti pore, ali nije provjerena informacija pa me nemojte držati za riječ. :)  

Koristim ju kao noćnu kremu, ima blagi miris i nije uopće masna te se brzo upije. Tekstura joj je lagana i kremasta. Na licu ostavi zdravi sjaj, nipošto mastan. Koža je ujutro meka i hidratizirana, spremna za novi dan! Meni je većinom dovoljna sama, ali vjerujem da bi suhokošcima bila prelagana a mislim da bi idealna bila za nas mješovite do masne kože. Ponekad, ako vidim da mi koža traži više hidratacije, ispod stavim i Balein Aqua serum i u kombinaciji mi dobro nahrane kožu.

Kod nas je dostupna jedino u Mülleru, u DM-u, Kozmu i Bipi ju nisam viđala iako drže Hippove proizvode. Vidjela sam ju i u mini pakiranju u tubici za sve koji bi prije ove ful size verzije htjeli isprobati ako nisu sigurni. Cijena ful sizea je oko 20ak kuna, sigurna sam da nije više od 25 svakako što ju čini dostupnom za npr. mlađe cure koje svojim džeparcem kupuju kozmetiku i imaju tipičnu pubertetsku kožu.

Moj konačni sud? 

Hipp, sjedi, 5
Super kremica za hidrataciju mješovite do masne kože koja ne sjedi na koži nego se zbilja upija, ne radi dodatne probleme kojima je takva koža sklona, jako pristupačne cijene i dobrog sastava!

Koristite li vi dječju preparativu? Imate li neke favorite među njom? Bilo bi mi jako drago da podijelite sa mnom svoje favorite tog tipa jer ju i sama volim koristiti.
Koja je vaša omiljena noćna ili hidratantna krema? 
Pišite mi u komentarima! :)
  
Želim vam ugodan vikend,

vaša Lily


Broj komentara: 6:

  1. kako dobro, moram isprobati kremu, taman otvaraju muller sutra kod mene
    što se tiče dječije kozmetike, ja koristim babylove kupku kao umivalicu svakodnevno, ponekad kao šampon i/ili tuširalicu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti se svidjeti kao i meni! :)
      Babylove kupka je i u mojoj kupaonici uvijek, stoji na umivaoniku kao tekući sapun za ruke i super mi je u tu svrhu jer mi ne isušuje ruke kao većina tih tekućih sapuna, nekada posluži kao umivalica iako ne baš često jer sam našla druge umivalice koje me super služe a često je ugrabim i sa sobom pod tuš!
      Hvala ti na komentaru! :*

      Izbriši
  2. Koristila sam afroditinu kremu od nevena za bebe i dobra mi je, bila sam zadovoljna. Prva prilika u mulleru uzet ću ovu kremu,volim proizvode za djecu. Super mi je ova tablica sa sastojcima,moram priznati da slabo poznajem štetne sastojke u kozmetici tako da ovo super dođe neznalicama kako ja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, probaj, nadam se da će odgovarati, meni je baš odlična!
      Ja pokušavam naučiti što više o sastavima jer razni šareni natpisi na ambalažama toliko često lažu, a opet nas sa druge strane plaše o štetnosti koječega. Još sam mala beba u tom svijetu, ali ne želim stavljati svašta na sebe tako da pomalo učim.
      Hvala ti na komentaru!

      Izbriši
    2. uzela sam danas obje kremice i u limenci i u tubici.....jedva cekam da ih testiram jer mi se nosić danas opako peruta....:D

      Izbriši
    3. Nadam se da će odgovarati! :) Meni jedino ta limenkica koliko toliko pomaže.

      Izbriši