srijeda, 2. travnja 2014.

EMPTIES #1


Ako me pitate za moj omiljeni tip postova na blogovima koje čitam, među odgovorima će se sigurno naći empties postovi. Isto tako revno čitam i pokazujem svoje smeće na temi forum.hr-a Što ste zadnje potrošile od kozmetike (KLIK!). Ima nešto u tom zadovoljstvu kada vidite da ste nešto dovršili, i definitivno nisam jedna od onih koji to-do listu pišu ovako:

 jer ništa ne volim ostaviti nedovršeno, štogod radila. Neka opsesija, ne znam. :D
Uz to, tako najbolje vidim omjer onoga što trošim i što kupujem pa se lakše obuzdavam pri nepotrebnim kupnjama i ne hrčkarim (baš previše : Đ).
No hajdemo na proizvode sada. Ovu turu sam skupljala mjesec i pol dana.
Jedna zajednička fotka, smiješak molim!
Za moj strašni i konačni sud prije leta u smeće sam ih poredala kako mi ih je bilo najlakše fotkati, a to je po veličini ambalaže.
Uh moje polalitrene boce :D
Bettina Barty Chocolat hand & body lotion - nesreća moja. Definitivno sam promašila sa ovim proizvodom. Kupila sam ga pred početak ljeta prošle godine zbog dobrog sniženja, tu gustu tamnu čokoladu. Možete misliti da je vrućine proćamila u ormariću čekajući bolje dane :D . Definitivno za ljeto nije. Onda sam ju počela mazati u jesen, i bila je aj ok, a po najjačoj zimi hidratacija ipak nije bila dovoljna. Ipak kad bi je potrošila ako ne sad, neće sigurno čekati ljeto ove godine, tako da malo po malo, potrošena je. Zaključak bi bio da hidratacija nije dovoljna za hladnoće, a miris koji sam ja odabrala nije za toplije razdoblje godine. Na kraju sam se samo mučila s njom, a da sam uzela koji drugi miris vjerujem da bi losion bio voljeniji s moje strane. 
Zaključak je da ako uzimate već pola litre Bettina Barty losiona za tijelo, malo mućnite glavom oko mirisa i nemojte se zaletiti kao ja. Ja ga ne planiram ponovno uzeti.

Palmolive Mediterranean moments s mirisom breskve i jagode - moja dva omiljena voća, ipak nisam mogla proći pored njih a da ne udomim jedan primjerak :D. Rado korišteni iako miris nije bio 100% onakav kakvim sam ja željela da bude, ja nonstop tražim što prirodniji miris, ali to je gotovo nemoguće naći, bar u ovom cjenovnom rangu. Nisam primijetila nikakvo isušivanje. Ipak ne znam da li ću uzeti ponovno, možda u nedostatku inspiracije jer volim stalno isprobavati te mirisne tuširalice.

Balea creme-öl dusch peeling miris jabuke i cimeta - volim se trljat pilinzima, što je je :D. Ovaj je meni dobar, osjetim zrnca pri masaži, miris mi je divan divan, sastav malo šteka (iako cijela ova tura nije baš za pohvalit se sastavom, a ja inače dosta pazim na te stvari), uljna baš i nije iako meni ne smeta. Ukratko, za tu cijenu nećete naći bolje i ja sam kupila opet.

Swiss o-par Arganöl maska za kosu - efektom solidna, radi vizualno ono što ja hoću a to je zaglađena sjajna vlas, ali zbog sastava u kojem tekući parafin kolo vodi neću je više uzimati jer od tekućeg parafina, osim privremenog vizualnog efekta moja kosa nema ništa, a budimo realni isti efekt dobijem i od Baleine dvominutne kure koja ima malo bolji sastav a i osjetno manju cijenu.

Dove go fresh tuširalica šljiva i cvijet sakure - ovo mi je na brzinu došlo pod ruku pa sam ugrabila u supermarketu jer je bila hića, i onda sam došla doma i pomislila wtf neću valjda mirisat na rakiju? Ipak miris je dobar, a sama tuširalica je kremasta i nimalo ne isušuje kožu, mislim da i hrani. Ugodno sam iznenađena jer sam Dove jako dugo izbjegavala, imala sam neko nepovjerenje prema njima :). Ipak ne znam da li ću ponoviti kupnju, možda s nekim drugim mirisom (opet jer volim mjenjati).

Elmex sensitive - moja omiljena pasta za zube, mislim da ju kupujem neprestano već godinu i pol dana, kremasta, dobra za moje osjetljivo zubo meso i prihvatljive cijene. Kad prespavam kod frendice ili kod dečka nije mi pranje zubi ono pravo bez nje <3.Nova u upotrebi, ipak kupila sam još jednu novu koja nije ova, više ćete čitati u New in-u.

Barfuss Fußmaske sa leptirićima :D - tako sam ju voljela da sam ju morala prerezati i izvući zadnju kap iz nje. Kad sam ju prerezala bilo je dovoljno za još dvaput mazati, tako da žene moje ako nešto jako volite a u tubici je - iznenadit ćete se koliko toga ostane unutra iako npr. na svjetlosti izgleda kao da nema ničega. 
Uzela sam ju zapravo na blef jer su me privukli leptirići, niska cijena i relativno dobar sastav, ali kasnije su je i naše blogerice počele hvaliti. Koristila sam ju kao kremu za stopala navečer, dok ja gledam seriju ona se fino upija i stvarno nemam problema sa grubim stopalima ukoliko ju redovno koristim (bar 2 puta tjedno). Uzmite u obzir da moja stopala vole biti gruba i odavati da ih ne pazim dovoljno, jednostavno zahtjevaju neku masnu i bogatu kremu kakva je ova. IPAK, sada sam uzela jedan drugi, 100% prirodan preparat ali ako ne bude šljakao vraćam se ja svojim leptirićima. :D

I držite se stigli smo do zadnje fotkice:

Zimzelena kozmetika krema za lice - potpuno custom made, prirodna kremica koju Ivana radi nakon što joj se izjadate o vašim problemima s kožom. Mislim da je ovo bila najbolja krema za lice koju sam koristila, da mi je stvarno pomagala koži u hladnije vrijeme. Ipak nebi mi ova formula odgovarala po toplijem vremenu pa sam ju u zadnje vrijeme koristila samo kao noćnu, a po zimi mi je bila i dnevna (u tanjem sloju) i noćna (u debljem sloju). Nisam ovu malu Hipp limekicu morala uopće koristiti uz nju jer mi je izvrsno sanirala perutave dijelove. Hvala Ivani, moguće da ju naručim ponovno za zimu, ali dotada ne jer u toplijem periodu trpi samo ekstralagane kreme i serume.

Hipp Zartcreme - mala superkremica u limenki, dobra za sve suhe dijelove - koristim ju za svoj nos i između obrva jer mi se ti dijelovi lica vole perutati čak i tokom ljeta. U nuždi posluži i kao balzam za usne. S.o.s. kremica super sastava i nevjerojatno jeftina, nova u pogonu.

Garnier Pure samozagrijavajuća maska - najdraža kupovna maska za izvlačenje gadova, uvijek imam koju sa strane, iz nosa mi izvuče baš da mogu golim okom vidjeti kako maska na mom licu postaje "reljefna" od sebuma koji izađe van (ako me kužite što hoću reći), pore manje. Obavezno isprobajte ako imate mješovitu/masnu kožu sklonu nepravilnostima. U zadnje vrijeme malo eksperimentiram sa home made maskama, ali ova je uvijek tu negdje.

Essence french glam u nijansi rose glam - bacam jer je skroz neupotrebljiv koliko se zgusnuo ali nije mu za zamjeriti jer ima oko 3 i pol godine ako se dobro sjećam, dosta sam ga koristila, ali u zadnje vrijeme ne lakiram nokte uopće pa nemam nešto pametno reći o toj temi (sram me bilo, kako ću tako postat bjuti blogerica? :D)

Eto to je sve od mojih potrošenih proizvoda i od mog prvog pravog posta, baš sam nekako ponosna :D. Nadam se da nisam previše udavila.

Da li ste i vi probale što od ovih proizvoda i kakva su vaša iskustva s njima, što ste vi posljednje potrošile mi slobodno pišite u kometare. 
Najavila sam da imam materijala za New in, da li bi željele vidjeti moj zadnji kozmetički šoping ili imate neki drugi prijedlog? Ja svakako imam par ideja koje trebam još razraditi.

Do idućeg čitanja puse,

Lily 

2 komentara:

  1. Joj imam tu kremu/masku za stopala, nikako da je probam, stopala totalno zanemarujem! Ajde kad svi kažete da je dobra morat ću je nekako uvrstiti u rutinu. :)
    I ja volim postove o potrošenim proizvodima i odmah sam i ja pisala o njima, baš mi se potrefilo da u zadnjih mjesec-dva skoro svaki dan nešto potrošim. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Moraš, moraš, super je :) Ja svoja ako zanemarim odmah to pokažu, a npr. sa losionima za tijelo je skroz druga priča (osim naravno onih par tjedana jake hladnoće preko zime).

    OdgovoriIzbriši