subota, 5. travnja 2014.

Bourjois Little Round Pot blush 54 Rose Frisson & 74 Rose Ambré


Za danas sam vam pripremila recenziju dva rumenila koja imam i koja jako volim. Inače sam obožavateljica Bourjoisa, proizvodi su im kvalitetni a i sva ambalaža njihovih proizvoda je lijepa i vidi se da puno pažnje posvećuju dizajnu proizvoda, pa mi je drago uvijek dohvatiti neki njihov proizvod i sa ga užitkom koristiti.
Ova rumenila imaju i svoju priču: prvi Little Round Pot je napravljen 1863. i to je bio prvi kozmetički proizvod rađen u formi suhog pudera. Oduvijek su pazili na ambalažu što dokazuje i ovo pakiranje iz 1881., (nadam se da bi mogli napraviti možda neku retro LE).


Slijedi fotka na kojoj možete naći gramažu i podatak gdje ga preporučuju potrošiti u roku od 18 mjeseci. Rose Ambré mi taman je negdje na toj granici od 18 mjeseci, ali mislim da ću ga nastaviti koristiti osim ako primijetim da je promijenio svojstva.

INCI:
TALC, MICA, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CI 77491 (IRON OXIDES), PARFUM (FRAGRANCE), BENTONITE, CI 77492 (IRON OXIDES), PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), ZEA MAYS (CORN) STARCH, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 77007 (ULTRAMARINES), MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, SILICA, CI 15850 (RED 6 LAKE), LANOLIN ALCOHOL, CI 75470 (CARMINE), CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), SODIUM METHYLPARABEN, AMMONIUM SILVER ZINC ALUMINUM SILICATE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, DEXTRIN, TETRASODIUM EDTA, BHT, PROPYLENE GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, GLYCERYL STEARATE, CITRIC ACID.
Sama boja ambalaže je prilagođena nijansi u kojoj je rumenilo, a naljepnica na dnu vam otkriva da li rumenilo ima shimmera (shimmeraste nijanse imaju i naljepnicu sa shimmerom!). Sa unutrašnje strane poklopca tu je i ogledalo, koje je iskreno ipak presitno da biste nešto zbilja vidjeli, ali meni je drago što je tu. Dobro se zatvaraju i nema opasnosti da će vam se otvoriti u torbi. Dolaze sa malim četkicama koje su meni najbolji alat koji trenutno imam za njih jer kako se radi o pečenim rumenilima, mekani kistovi koji su super sa praškastim, jako pigmentiranim rumenilima padaju u vodu.
Četkice su rađene da taman stanu u unutrašnjost rumenila, pa time rumenila čine savršenima za putovanja, jer ne morate nositi još dodatne kistove tako da je jedno od njih uvijek moj vjerni suputnik.

No prijeđimo mi na nijanse: 


Rose Frisson je roza nijansa, prava girly. Na koži nije vrišteća, nego izgleda jako prirodno. Ima shimmera ali ne tako jakog kao neke druge nijanse ovog rumenila i ja ga ne primjetim na licu, kao da se na lice većina tog shimmera ni ne prenese (vjerujte, ako vam to kaže osoba koja izbjegava shimmer u rumenilima, to valjda nešto znači).
Nije jako pigmentirano i s njim ćete teško uspjeti pretjerati. Meni s tom nijansom lice baš živne i izgleda odmornije tako da je to moje omiljeno rumenilo za svaki dan. Malo je više rozo i svijetlije od moje prirodne boje obraza kada se zarumenim pa mislim da me zbog toga tako "digne". Ako sam umorna, ako sam legla sinoć kasnije nego sam trebala ili ako jednostavno ujutro želim malo više živosti svome licu, to je moj izbor.

Rose Ambré je rozo-crvena topla mat nijansa sa nekom peachy notom, meni je baš zanimljiva nijansa jer je miks svega toga. Ono mi je bilo najdraže ljetos kada sam malo uhvatila boje, a nanesem ga i kada želim dodati malo ozbiljniji ton svoje licu, odmaknuti ga od girly nijansi. Malo je pigmentiranije od Rose Frissona, ali opet nećete morati biti preoprezne kada ga nanosite još pospane ujutro.

Troše se jako sporo, Rose Ambré imam godinu i pol, Frisson nekih 10 mjeseci i često ih koristim a jedva vidim da se tu nešto trošilo.
A sada swatchevi (i da, drage kolegice blogerice, sada je i meni jasno kako je teško uhvatiti dobar swatch, meni je za prvi puta bilo teško uhvatiti koliko toliko realističnu boju na ruci, mogu zamisliti kako je na licu):
Rose Frisson - prvi swatch nije na direktnom svijetlu a drugi jest, da možete vidjeti malo te šljokice, ali ponavljam da se na licu ne vide.
Rose Ambré - imajte ipak na umu da sam na oba swatcha baš nanosila direktno sa rumenila da što bolje vidite nijansu, boja neće biti tako jaka na vašim obrazima nanesena četkicom. 

Želim spomenuti i miris koji ne znam kako definirati, ali po meni to je miris fine kozmetike! Svaki put mi taj miris izmami osmijeh na lice. Ne volim pretjerano mirise u dekorativi i ne zahtijevam ih, ali ovaj je jednostavno divan.

U Hrvatskoj ih možete naći u DM, Bipa i Kozmo drogerijama, kao i u Mülleru, gdje god drže Bourjois štand tamo su i ove male okruglice. Njihova puna cijena je 69,99 kn (ja sam pogledala cijenu u Kozmu, ako je negdje malo drukčija slobodno me ispravite), ali možete pričekati neku akciju dekorativne kozmetike pa kupiti po dosta manjoj cijeni. Npr. moj Rose Ambré je sa Bipine vikend akcije, a za Rose Frisson sam žrtvovala jedan preparativni proizvod koji mi nije baš odgovarao u forumskoj razmjeni.

Jeste li probale ova rumenila i da li sam vas zainteresirala da barem prošvrljate testerima pri idućem posjetu drogeriji? Koje je vaše omiljeno rumenilo? Pišite mi u komentarima, jer mi puno znače vaše sugestije, mišljenja i potpora (iznenadila sam se brojkom na mjeraču posjeta blogu, ali komentara nešto slabo...). :)
I mačak kaže pliz komentirajte. :D


Velike puse od 

vaše Lily 






Broj komentara: 16:

  1. Jako, jako sweet recenzija jednog sweet rumenila ♥
    Dopada mi se atlas kao podloga, bas dobro ide uz rumenilo :))
    Posto su pecena rumenila pa sadrzi mnogo nijansi taj nesretni shimmer, u posljednje vrijeme nisu na dobrom glasu. Meni su svejedno jos uvijek draga srcu.
    P.S. macak je toliko sladak da sam naprosto morala komentarisati! :)))
    Sretno sa blogom, da iznjedri mnogo lijepih postova!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si primjetila za atlas, došla sam na tu ideju jer se Bourjois uvijek fura na francuski šik i stalno naglašavaju tu, pa sam iskopala iz svojih atlasa kartu Francuske i fotkala rumenila na njoj!
      Da, puno se cura žalilo na njih, ali ja sam se baš našla s njima i zavoljela ih.
      Hvala ti na komentaru i lijepim željama! :*

      Izbriši
  2. Joooooooj moje prvo i najdraže rumenilo! Što me podsjetilo, negdje sam ga zagubila i hoću se živa pojesti! Ja imam (valjda još uvijek) rose de cendre. I imam ga već 3 godine i nije mu se ništa desilo, tako da šišaš rok trajanja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i meni se čini da mu neće ništa biti, općenito tim praškastim proizvodima znam probiti rok, dok kod kremastih i tekućih ipak pazim.
      Sjećam se tvoje recenzije za rose de cendre, sviđa mi se nijansa (i nema tog omraženog shimmera, jej)!
      Hvala ti na komentaru i trk tražiti svoje rumenilo! :)

      Izbriši
  3. Obožavam Bourjois rumenila i pudere :) Imam Rose Frisson i još jedno u nekoj peachy nijansi, ne znam točno ime i obožavam ih. Slažem se sa svime što si napisala za Rose Frisson :D Ida, mačak je za deset :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto, trenutno koristim samo njihove pudere (ustvari puder i CC kremu) i baš sam zadovoljna!
      Mačak je zvijezda posta kako mi se čini. :)

      Izbriši
  4. Imam isto dvije nijanse....ma obozavam ih......mirisu mi predivno....slatki su mi i uvijek ih nosam sa sobom. I mislim uzeti bar još jedno.....super post....uzivala sam citati ga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon što sam čula od toliko blogerica da su im bezveze, drago mi je da nas imaš još koje ih volimo :)
      Hvala ti, drago mi je da ti se svidio post! :*

      Izbriši
  5. Jedino rumenilo koje imam od njih je Lune D'or koje se već dosta godina ne može više naći kod nas :( Lagano roskasto-breskvasto sa zlatnim shimmerom, nešto najljepše što sam vidjela kad ga sunce obasja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da si svatko može naći svog favorita, ponuda nijansi je dosta široka! :)
      Hvala na komentaru! :*

      Izbriši
  6. znam da su ovi proizvodi, već jako dobro poznati klasici među rumenilima... no ja nemam ni jedan primjerak još, a vjerujem da su jako dobri :)
    jako mi se sviđa ambalaža iz 1881. god., trebali su i ostaviti takvu hehe jer znam da bi se takav LE, rasprodao isti tren :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i ja uvijek imam neke stvari za koje vjerujem da su dobre i na spisku za kupnju su, ali nikada mi ne stižu na red jer mi se nešto drugo ugura u košaricu prilikom posjeta drogeriji. :D
      I ja navijam za LE, vidjela sam da su onaj rice powder stavili u prodaju u retro ambalaži ali mislim da toga kod nas nema za kupiti.

      Izbriši
  7. jako sam voljela ta rumenila, iako sada nemam nijedno njihovo...
    sretno s bloganjem :)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ih u globalu volim - mogu ih staviti jače ili slabije, dobro su dostupni u parfumerijama i nisu pretjerano skupi. Četkica mi se ne dopada, ali zato imam svoju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se to sviđa - ujutro kada se još pospana šminkam (uopće nisam jutarnji tip osobe) ne moram paziti da jedva dodirnem rumenilo inače ću biti rumena ko klaun. Koju četkicu koristiš za ta rumenila?
      Hvala na komentaru! :)

      Izbriši